Braşovul, cel mai sigur oraș din România

Braşovul, cel mai sigur oraș din România

Braşovul este cel mai sigur oraș din România, dar şi două cartiere din municipiu se află în top 10 cele mai sigure din ţară.

Cel mai sigur oraș din România este Braşovul, arată o analiză Storia.

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, Brașov, Oradea și Cluj-Napoca sunt orașele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță.

În top 10 al celor mai sigure cartiere din țara noastră, nu mai puțin de 7 sunt din orașul Cluj-Napoca.

Indexul T.R.A.I. este instrumentul care strânge atât date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia, cât și date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă.

Potrivit indexului, topul celor mai sigure orașe din România este dominat de Brașov, Oradea și Cluj-Napoca.

Alte articole:   Au început lucrările de construire a unui nou corp la Spitalul Municipal Săcele

Principiul după care se întocmește acest clasament este următorul: cu cât scorul se apropie de 100, cu atât orașul sau cartierul respectiv este perceput a fi mai sigur.

Cel mai sigur oraș din România

Cu un scor de 83 de puncte, Brașov se află pe primul loc în topul orașelor considerate cele mai sigure din România.

Pe locul secund se regăsește Oradea (81,8), iar pe ultima poziție a podiumului se află Cluj-Napoca (81,5).

Orașul Sibiu, cu un scor de 80,7, se află pe locul patru.

Totodată, în topul celor 10 orașe în care românii se simt cel mai în siguranță se află și Râmnicu Vâlcea (80,4), Alba Iulia (79,7), Miercurea Ciuc (78,4), Sfântu Gheorghe (78,4), Iași (78,1) și Slatina (77,4).

Scoruri puțin mai mici au înregistrat orașele Tulcea (scor 68), Ploiești (68,6) și Brăila (70,6). Baia Mare (71,3), Slobozia (72), Deva (72,6), Călărași (73,5), Târgu Mureș (75,5), Bacău (73,9) și Satu Mare (73,9) sunt alte orașe cu scoruri mai reduse la nivelul siguranței.

Alte articole:   Caravana Metropolis: Șase seri cu filme în aer liber, în Parcul Titulescu

Două cartiere din Braşov, în top 10 cele mai sigure din ţară

Dintre cele mai sigure zece cartiere din țară, șapte sunt situate în Cluj-Napoca. Astfel, cartierul Andrei Mureșanu (scor 92,9) este considerat a fi cel mai sigur din țară.

Acesta este urmat de cartierul Orizont din Buzău (91,7) și de cartierele Grigorescu (91,3) și Europa (91,3) din Cluj-Napoca.

Alte cartiere din țară care sunt percepute a fi foarte sigure sunt Gruia (90,7) și Colonia Borhanci (90,4) din Cluj-Napoca, urmate de cartierul Scriitorilor – Brașov (90,4), Zorilor (90,3) și Bună-Ziua (90,3) din Cluj-Napoca și Valea Cetății (90,2) din Brașov.

Gara de Nord – București (scor 52,8), cartierul Vest din Tulcea (53,3) și Hotvon din Baia Mare (54,2) sunt primele cartiere care au obținut scoruri mai scăzute în ceea ce privește percepția siguranței.

Alte articole:   Cinci puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă, în Făgăraş

Bulevardul București din Ploiești (55,9), CET – Constanța (56,1), Transilvaniei – Buzău (56,7), Mihai Bravu din Ploiești (57,3), cartierul Palas din Constanța (57,4) și Ferentari – București (58,1) sunt alte cartiere cu scoruri mai mici.

Foto: istock

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate