Braşovul, cel de-al şaselea centru din ţară unde se va putea efectua gratuit investigaţia PET-CT

Braşovul, cel de-al şaselea centru din ţară unde se va putea efectua gratuit investigaţia PET-CT

Ca urmare a încheierii contractului dintre Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Braşov şi clinica Neolife, Braşovul a devenit cel de-al şaselea centru din ţară în care bolnavii cu afecţiuni oncologice vor putea efectua gratuit investigaţia PET-CT.

Investigaţia PET-CT, una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, care poate identifica şi localiza modificările maligne din întregul organism, se acordă gratuit, prin decontare din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

„Investigaţia PET-CT, una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, care poate identifica şi localiza modificările maligne din întregul organism se acordă gratuit, prin decontare de la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, ca urmare a încheierii contractului dintre CAS Braşov şi Neolife Braşov. Investigaţia se acordă gratuit în cadrul subprogramului de monitorizare a involuţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice. Prin încheierea acestui contract, Braşovul devine al şaselea centru în care se poate efectua această investigaţie”, a explicat, pentru Agerpres, directorul executiv al CAS Braşov, Anca Daisa.

Directorul executiv al CAS Braşov, Anca Daisa, a precizat că preţul unei asemenea investigaţii, ‘pe piaţă’, este de aproximativ 1.000 de euro.

Alte articole:   „Ascultați colindul îngerilor”, concert caritabil pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov

De asemenea, Daisa a precizat că vor fi deservite nu doar împrejurimile Braşovului, ci şi judeţele din regiune – respectiv Covasna, Harghita, probabil Prahova, Sibiul şi chiar Mureşul.

„Pentru pacienţii din Braşov şi judeţele învecinate este un mare câştig, noi gândindu-ne la asiguraţii noştri care au nevoie de această investigaţie care, până în prezent, nu se putea efectua într-un centru din Braşov. Trebuie să ne gândim că vor fi deservite nu doar împrejurimile Braşovului, ci şi judeţele din regiunea noastră – respectiv Covasna, Harghita, probabil Prahova, Sibiul şi chiar Mureşul”, a afirmat directorul executiv al CAS Braşov.

Neolife şi Onco Card Braşov anunţau, în luna iulie, după mai bine de trei ani în care în municipiu nu s-au efectuat investigaţii PET-CT, deschiderea celui mai mare centru de medicină nucleară din centrul ţării.

Alte articole:   Rasaliu, președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză

De la acel moment şi până la sfârşitul anului trecut, investigaţiile PET-CT se efectuau contra cost.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate