Braşovenii şi-au susţinut eroii la Cursa cu obstacole a comunităţii

Braşovenii şi-au susţinut eroii la Cursa cu obstacole a comunităţii

Peste 1.500 de braşoveni au participat duminică la cea de-a 4-a ediţie a Braşov Heroes – Cursa cu obstacole a comunităţii care s-a desfăşurat în zona parcului din cartierul Noua.

Din totalul celor prezenţi, 834 s-au prezentat la start, iar cursa individuală a numărat 159 de alergători. De asemenea, au luat startul 63 de echipe, care au însumat 271 de alergători, iar cele 150 de familii care s-au înscris în cursă au cuprins un număr de 404 persoane, dintre care 219 au fost copii. Anul acesta, am avut chiar şi doi participanţi din categoria de vârstă sub un an.

Suma totală care s-a strâns în urma întregului eveniment, atât din donaţii, cât şi din taxa de participare, a fost de peste 125.000 lei. Astfel din taxele de participare (achitate de alergători) s-a strâns suma totală de 51.000 lei, din donaţii individuale s-a strâns suma de 35.000 de lei, iar 40.000 lei a fost contribuţia companiilor.

Alte articole:   Săptămâna Patimilor. Ce simbolizează fiecare zi

Numai în ziua evenimentului, peste 11.000 de lei au fost strânşi (aproximativ 6.000 de lei în urma donaţiilor realizate de către braşoveni şi aproximativ 5.000 de lei în urma achitării taxelor de participare, de către alergători). 90% din donaţie va merge către cauza înscrisă, ca şi 50% din taxa de alergare. Diferenţa acoperă costurile de organizare şi administrative pe perioada desfăşurării campaniei Braşov Heroes.



În urma susţinerii primite de la eroii de Braşov, 8 dintre cele 11 cauze înscrise au reuşit să-şi depăşească obiectivul. Încă 3 cauze mai au nevoie de susţinere şi donaţii pentru a-şi putea pune în practică proiectul, altfel, donaţii pentru proiecte se mai pot face, până la data de 30 iunie.

Alte articole:   Duminica Floriilor

O surpriză emoţionantă a acestei ediţii a venit din partea unui fost beneficiar al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Braşov. După ce, cu ani în urmă, chiar el a fost ajutat în recuperare de către specialiştii de la centru, astăzi a alergat pentru această cauză, pentru a da înapoi puţin din binele care i-a fost făcut lui şi pentru a se asigura că şi alte persoane ca şi el vor cunoaşte bucuria recuperării.

În organizarea evenimentului au fost implicaţi aproximativ 100 de voluntari.

Distribuie dacă îți place!