Brașovenii pasionați de robotică se pot înscrie la World Robot Olympiad Romania 2023

Brașovenii pasionați de robotică se pot înscrie la World Robot Olympiad Romania 2023

Valorile fundamentale și obiectivele World Robot Olympiad™ sunt: să furnizeze elevilor cu vârsta de până la 19 ani oportunitatea de a-și extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice existente în școli; să introducă în activitățile curriculare din instituțiile de învățământ conceptul de științe moderne, să ofere oportunitatea de a promova gândirea creativă, să îmbunătățească abilitățile de comunicare ale tinerilor, să consolideze capacitatea de a dobândi noi cunoștințe, cele mai relevante, pentru educație

. De asemenea, WRO™ reunește tineri din întreaga lume cu scopul de a le dezvolta creativitatea și abilitățile practice și de a extinde viziunea lor în domeniul științei și tehnicii, prin îmbunătățirea procesului de învățare, încurajându-i în a deveni viitori ingineri, cercetători, inventatori.

În fiecare an concursul are o temă diferită, precum și o altă țară-gazdă a etapei internaționale.

Alte articole:   Prima ediție a festivalului de artă „Film în Sat”, la Întorsura Buzăului

Anul trecut, tema concursului a fost “MY ROBOT, MY FRIEND”. Felicităm și pe această cale, pentru performanțele deosebite, echipele care, pe parcursul a 3 zile, alături de echipe din alte 72 de țări, au reprezentat România la Dortmund – Germania, la WORLD ROBOT OLYMPIAD – INTERNATIONAL FINAL 2022:

1. NERDVANA MENSA – locul 3 și medalie de bronz la categoria Standard – Senior (dintr-un număr de 71 de echipe participante)

2. VRUM VRUM FLOWER POWER – locul 5 la categoria Future Innovators – Junior (dintr-un număr de 24 de echipe participante)

Merită menționat că a 10-a ediție a concursului WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMÂNIA s-a desfășurat în luna iunie 2022, la București, câștigătorii locurilor întâi de la fiecare categorie urmând să reprezinte România în finala internațională 2023. Evenimentul a beneficiat de participarea a peste 50 de echipe din toate județele țării, alături de care au fost aproape atât profesorii, antrenorii și părinții, cât și o echipă de voluntari care a dorit să fie prezentă și să sprijine acest concurs.

Alte articole:   Alina Şorodoc a revenit la ACS Transilvania

Sezonul competițional 2023 a început deja la 15 ianuarie 2023, când s-au publicat subiectele și regulamentul oficial al competiției la nivel internațional. Tema concursului din acest an este CONNECTING THE WORLD, iar țara-gazdă a finalei internaționale este Panama, (pentru internaționala europeană s-a anunțat Danemarca).

Invităm persoanele interesate, fizice și juridice, să devină parteneri locali pentru dezvoltarea și implementarea etapelor regionale ale WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMÂNIA 2023, în cât mai multe dintre județele țării. 

Alături de noi, și în acest an este partenerul nostru din Brașov – Asociația “SUPORT REGIUNEA CENTRU”, care în luna mai 2019, a organizat împreună cu noi, concursul de robotică educațională “World ROBOT OLYMPIAD ROMANIA” 2019 – Brașov, Etapa Regionala”, în parteneriat și cu Institutul de cercetare și dezvoltare (ICDT) al Universității Transilvania din Brașov, Centrul de cercetare și informatică industrială Virtual și robotică. Împreună vom organiza  și în acest an “World ROBOT OLYMPIAD ROMANIA” 2023 – Brașov, Etapa Regională”.

Alte articole:   Wizz Air recomandă pasagerilor să ajungă la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de decolare

Pentru a afla informații suplimentare, a vă înscrie sau pentru a ne sprijini ca voluntar, partener ori sponsor, vă rugăm să accesați site-ul organizatorului național Asociația de Robotică Educațională și Știință WRO : www.wroromania.ro

Îi așteptăm cu drag pe toți pasionații de robotică, de la mic la mare, să se înscrie și să participe la WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMANIA 2023 și urăm mult succes tuturor competitorilor!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate