Brașovenii Constantin Niță și Mihai Sturzu au criticat vehement tendințele de viitor ale PSD

Brașovenii Constantin Niță și Mihai Sturzu au criticat vehement tendințele de viitor ale PSD

constantin nita

18.00 – Presedintele Camerei Deputatilor a castigat, duminica, competitia in fata liderului PSD Brasov Constantin Nita pentru functia de presedinte executiv, spun surse din partid.

Valeriu Zgonea a primit aproximativ 2.600 de voturi, Constantin Nita aproximativ 1.150 de voturi, restul voturilor fiind anulate. In total. au fost prezenti 4.050 de delegati cu drept de vot la Congresul PSD.

15.30 Cotat drept unul dintre cei mai vechi lideri de organizatii județene PSD, deputatul Constantin Niță a făcut duminică, în Congresul partidului. o analiza tăioasă despre starea partidului.

Candidat la functia de Presedinte Executiv, lider al PSD Brasov, Constantin Nita a spus ca exista o „lipsa de perspectiva interna” in PSD. „În afara de pensionari, unde este preocuparea noastra pentru tineri?”, s-a intrebat acesta.

„Dle Dragnea fiind singurul candidat nu ati castigat. Sigur, nu este vina dumneavoastra, este vina noastra, a tuturor, dar in acest fel nu ne indreptam spre modernitate. Trebuie sa avem curaj sa ne spunem opiniile, nu avem nevoie de Yes-men-i. Nu vreau liniste cu orice pret in PSD”, a spus acesta.

„Azi in PSD daca faci parte dintr-un grup privilegiat nu conteaza experienta, vechimea in partid, nu e bine. Constat ca se raspandeste printre noi frica de a face parte din alt grup decat al sefului, nu e bine. Din pacate azi nu mai exista criterii sa urcam trepte in PSD”, a mai spus Constantin Nita.

Pe de altă parte, discursul lui Valeriu Zgonea din timpul Congresului PSD, contracandidatul lui Niță la funcția de președinte executiv, a fost bruiat de susținătorii acestuia din urmă.

 În timp ce Valeriu Zgonea vorbea, susținătorii din Brașov ai lui Constantin Niță au scos pancarte cu numele acestuia din urmă. De asemenea, oamenii care au venit să-l suțină pe Constantin Niță au aplaudat pentru a-i fragmenta discursul lui Valeriu Zgonea.

Mai mult decât atât, preşedintele Camerei Deputaţilor și-a ținut discursul în fața unei săli cu mai puțini colegi social-democrați, Victor Ponta fiind ocupat să discute cu alți politicieni.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Nici Sturzu nu l-a iertat pe Dragnea

mihai sturzuȘi liderul tinerilor social-democrați, deputatul Mihai Sturzu, brașovean, a criticat ce se ]nt\mpl[ la Congres.

Mihai Sturzu a cerut ca scrutinul de săptămâna trecută prin care Liviu Dragnea a fost ales președinte al partidului să nu fie validat de Congres. Sturzu a mai spus că îi pare rău că Liviu Dragnea nu se află în sală în momentul în care acesta își susține discursul.

„Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel al lui Ceauşescu şi bine a făcut. Evident că nu am ce să reproşez dlui. Dragnea, omul a candidat, a preluat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi într-o poziţie în care am avut un singur candidat. (…) Acest Congres trebuie să valideze alegerile de săptămâna trecută, adică să valideze comuniştii. Vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile fiindcă sunt convins că PSD are minim doi candidaţi la preşedinţie şi sigur se vor găsi 500.000 de oameni care să vină la vot şi atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului.
Echitatea într-un partid înseamnă o dezbatere corectă, în care să fim cu toţii egali, în care fiecare punct de vedere să fie ascultat şi nu cumva să uităm cine suntem şi să luăm decizii, seara, la restaurant, într-un grup restrâns, iar a doua zi la şedinţă să se vină să se comunice ce decizii s-au luat”, a spus Sturzu.
Înainte să coboare de pe scenă, el a spus că este candidat pentru o funcție de vicepreședinte, dar ”câte șanse mai am după atâta curaj, Dumnezeu știe”.
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate