Doi brașoveni, prinși la frontieră când încercau să scoată din ţară un copil de 6 ani

Doi brașoveni, prinși la frontieră când încercau să scoată din ţară un copil de 6 ani

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetățeni români, un bărbat în vârstă de 25 de ani și o femeie de 37 de ani, cu domiciliul pe raza județului Brașov, care au încercat să scoată din țară un minor în vârstă de 6 ani, prezentând la frontieră un pașaport falsificat.

În urmă câteva zile, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat cei doi brașoveni și copilul, într-un autoturism condus de tânăr, pentru a ieși din țară.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că sunt diferențe de fizionomie între minorul prezent în punctul de frontieră și fotografia aplicată în documentul de călătorie prezentat pentru acesta, motiv pentru care persoanele în cauză au fost duse la sediul instituției pentru verificări.

„În urma cercetărilor efectuate, femeia a declarat că minorul prezent în punct, I.M., este fiul unei verișoare și nu posedă un pașaport valabil pentru trecerea frontierei. Pentru a călători în afara granițelor țării, cele două persoane, B.B. și G.S., au hotărât, cu acordul mamei copilului, să prezinte la controlul de frontieră pașaportul fiului lui G.S., care are o vârstă apropiată”, a explicat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală.

Alte articole:   Cum analizează pariorii profesioniști meciurile de fotbal în 2024?

Tânărul de 25 de ani este cercetat pentru fals privind identitatea și participare improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar femeia de 37 de ani, pentru participare improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la fals privind identitatea.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate