Doi braşoveni, daţi în urmărire generală, prinşi la frontieră

Doi braşoveni, daţi în urmărire generală, prinşi la frontieră

Doi tineri din Braşov, daţi în urmărire generală, unul pentru mărturie mincinoasă, celălalt pentru pentru trafic de droguri şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost prinşi când încercau să părăsească ţara.

Un braşovean, de 24 de ani, dat în urmărire generală, pentru că are de executat un an şi două luni de închisoare pentru mărturie mincinoasă, ca urmare a unei decizii definitive a instanţei, a încercat să iasă din ţară, miercuri, însă a fost oprit de poliţiştii de frontieră.

„În data de 04.10.2017, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Bogdan B., în vârstă de 24 de ani, din judeţul Braşov. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 2 luni”, se arată într-un comunicat al ITPF Oradea.

Tânărul a fost predat poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, care îl vor transfera la penitenciar.

Alte articole:   Primăria Brașov, bună de plată! 40.000 de lei daune după ce o brașoveancă și-a rupt piciorul într-o groapă!

Două zile mai târziu, în 6 octombrie, un alt braşovean, în vârstă de 28 de ani, care era dat în urmărire generală pentru trafic de droguri şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul privind vânzarea a trei arme de foc ce figurau a fi furate din Italia, a încercat să fugă din România, însă a fost depistat de poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota.

Lucian Mihai Dimofti este inculpat în dosarul în care alţi doi bărbaţi, din Victoria, au fost reţinuţi, apoi arestaţi preventiv, la finalul lunii august, fiind acuzaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost arestaţi preventiv.

Alte articole:   Ziua Copilului, sărbătorită la Ghimbav şi la Herghelia Sâmbăta de Jos

Ei sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au pus în vânzare trei arme de foc ce figurau la Interpol ca fiind furate în 2016 din Italia.

Lucian D. este acuzat şi că a vândut peste 300 grame de cannabis. Întrucât el s-ar fi aflat în Italia, în momentul în care au fost reţinuţi ceilalţi doi inculpaţi, el a fost citat internaţional, notează MyTex.

Pe 28 septembrie, la propunerea procurorilor DIICOT, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a admis arestarea preventivă în lipsă a bărbatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data prinderii sale.

Tânărul prins, vineri la frontieră a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, pentru a se lua măsurile legale care se impun.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate