Braşoveanul Radu Hossu a primit din partea preşedintelui Zelenski decoraţia Ordinul „Pentru Merit” gradul III

Braşoveanul Radu Hossu a primit din partea preşedintelui Zelenski decoraţia Ordinul „Pentru Merit” gradul III

Activistul braşovean Radu Hossu a fost decorat cu Ordinul „Pentru Merit” gradul III de preşedintele Volodimir Zelensky.

Activistul Radu Hossu din Brasov a anunţat, sambată, că a primit decorația Ordinul „Pentru Merit” gradul III din partea preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Distincția, acordată din septembrie 2023, i-a fost înmânată vineri de către Excelența Sa Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei la București.

Ceremonia de înmânare a decoraţiei a avut loc la Ambasada Ucrainei din Bucuresti. La eveniment au participat numeroşi oficiali ai ambasadei.

Brașoveanul declară că, în ultimii doi ani, a avut și mai mult interesul să se educe despre războaiele moderne și a ajuns din ce în ce mai tare la concluzia că ne aflăm într-un paralelism avansat cu situația premergătoare celui de Al Doilea Război Mondial.

Mesajul lui Radu Hossu:

„În ultimii doi ani am avut și mai mult interesul să mă educ despre războaiele moderne și am ajuns din ce în ce mai tare la concluzia că ne aflăm într-un paralelism avansat cu situația premergătoare celui de Al Doilea Război Mondial.

Acum îl avem pe Putin în locul lui Hitler. Însă modus operandi este aproape identic:

  • Asasinarea tuturor adversarilor politici. Ultimul pe listă este Alexei Navalny care în opinia mea, indiferent de ideile lui, nu avea ce căuta în pușcărie. Mai mult cred că direct sau ca urmare a unor rele tratamente a fost ucis;
  • Invadarea statelor vecine. Georgia, Ucraina sub pretextul apărării vorbitorilor de limba rusă;
  • Minciuni și propagandă mincinoasă care să-i facă pe cei din statele civilizate (nu, rusia nu este un stat civilizat. O minoritate a poporului rus este. Dar vorbim despre o minoritate) să stea pe margine în speranța că așa rusia nu va escalada și mai mult;
  • Regimul criminal al lui Putin se face vinovat de masacre, crime împotriva umanității, crime de război, la fel ca Hitler;
Alte articole:   Maialul Râșnovean și Festivalul ZUP-ului, în weekend, pe Promenada Sisi. Programul complet

Astăzi, cu adevărat, doar Ucraina, cu ajutorul material al țărilor civilizate,  îi stă în cale lui Putin. Tot astăzi se scrie istoria pe care urmașii noștri o vor citi, vedea peste ani de zile, în școli, în documentare, în scurte clipuri pe viitoarele instrumente tehnologice, în deceniile următoare.

Astăzi avem posibilitatea să facem parte fiecare dintre noi la scrierea unui prezent care să fie baza unui viitor mai apropiat de ceea ce ne dorim de la lumea în care trăim sau putem sta pasivi și să ne plângem peste ani și ani că lumea a fost distrusă nu doar de ticăloși ca Putin, ci și de nepăsarea și ignoranța noastră.

Alte articole:   Spectacole speciale la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino - Caravana Poveștilor”. Programul complet al evenimentului

Am ales să susțin Ucraina pentru că luptă pentru dreptatea scrisă în carta ONU, prin care i se atestă integritatea și suveranitatea teritorială. Pentru că este singura care împotriva lui Putin luptă pentru democrație, pentru libertate. Pentru că poporul ucrainean își sacrifică cei mai buni oameni exact în dorința de a atinge acest scop.

Voi, cei mai mulți dintre cei care mă citiți ați ales să faceți la fel. Doar cu ajutorul vostru am reușit să fac lucruri pe care acum doi ani de zile nu mi le imaginam a face. Să mă duc de 3 ori în Bakhmut când orașul era sub asediu pentru a duce ajutoare umanitare, mașina de pompieri, să extrag civili din zonă. Sau să finanțăm construirea unui Complex Medical Mobil în memoria lui Oleg Gubal (care acum am înțeles de la Mi Yu că lucrează pe frontul de est). Să duc zeci de mașini SUV care au salvat vieți și altele care urmează să ajungă și să salveze vieți. Să duc 5 ambulanțe. Să duc 4 camioane militare. 30 de generatoare în cumplita iarnă 2022-2023. Drone. Tone de ajutoare umanitare.

Toate doar cu ajutorul vostru!

Inspirat de curajul poporului ucrainean, de încăpățânarea Armatei ucrainene, de cuvintele Președintelui Zelensky „n-am nevoie de taxi, am nevoie de muniție” sau de cuvintele eroilor de pe Insula Șerpilor „russian warship, go fuck youself” și împins de la spate de empatia și dorința voastră de a ajuta, am făcut toate aceste lucruri care au fost văzute și apreciate chiar de Președintele Volodimir Zelensky. Glorie României! Slava Ukraini!”, a  transmis Radu Hossu.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   "Litoralul pentru toți” începe în 31 mai. Preţurile pentru o noapte de cazare în staţiunile de la Marea Neagră

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate