Brașoveanul Andrei Roșu, locul al treilea la maratonul către Polul Nord

Brașoveanul Andrei Roșu, locul al treilea la maratonul către Polul Nord

andrei rosu polul nordBrașoveanul Andrei Roșu s-a clasat pe locul al teilea în maratonul către Polul Nord, pe prima poziție fiind tot un român, Vlad Tănase.

Andrei Roșu este primul om din lume care a alergat 7 maratoane si ultramaratoane pe 7 continente si a fost primul roman care a traversat inot Canalul Manecii. Cursa de la Polul Nord a avut 566 de kilometri şi este cea mai dură cursă de anduranţă din lume. Au simţit asta şi trei temerari români.

„Nu ne-am recunoscut între noi când ne-am dat jos cagulele: barba mea a albit pe jumătate, iar chipurile noastre erau umflate ca după un meci de box. Am terminat ieri cu bine toţi trei, cea mai grea cursă pe care o putea concepe cineva de pe această planetă. Ne aşteptam să fie grea, dar nu o luptă pentru supravieţuire“, a scris Andrei Roşu pe pagina sa de facebook.

El mai povesteşte cât cu dură a fost şi încă este vremea care îi ţine departe de casă, dar şi cum decurge recuperarea. „Până când revenim cu povestea cursei, să vă spun rapid că refacerea decurge bine pentru toţi trei (avem degerături la degete şi pe faţă, dar nu grave), ca vremea proastă (am avut între -23 şi -40 de grade în fiecare zi, cu vânt de până la 70 km/h şi o umiditate căreia nu îi rezistă niciun material) a închis traficul în urma noastră, iar acum suntem blocaţi in Inuvik şi că nu ştim când putem pleca. Am dat fiecare minim 500% din cât puteam, că media dormitului a fost în jur de 2 ore pe noapte, că – în premieră- câştigătorul nu este din UK (ci Tibi Uşeriu al nostru :)), ca eu şi Vlad Tănase am închis podiumul (locul 3) şi că, o noua premieră la această competiţie, eu si Vlad suntem primul tandem care termina cursa. Au existat zeci de momente în care am fi putut abandona, am avut ore întregi cu halucinaţii, dar am strâns din dinţi si am plâns până ne-au îngheţat lacrimile. Am trăit o stare permanentă de frig, care ne-a trecut de îndată ce am vazut tricolorul ţărişoarei noastre dragi dincolo de linia de sosire. Vă îmbrăţişăm cu drag“, a mai scris Andrei Roşu pe facebook.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   EXCLUSIV Povestea rezervației de zimbri de la Vama Buzăului. Nașterea zimbrilor, un ritual fantastic!