Braşoveanul Adrian Badu, campionul pompierilor şi poliţiştilor la tenis

Braşoveanul Adrian Badu, campionul pompierilor şi poliţiştilor la tenis

Poliţistul braşovean Adrian Badu a câştigat medalia de aur la dublu mixt, la Campionatul Mondial al politiştilor şi pompierior de la New York, alături de americanca Kristine Oyama, pompier în Hawaii.

La concursul de simplu, Adrian Badu s-a clasat al patrulea, după ce a pierdut în semifinale la campionul ultimei ediţii, poliţistul finlandez Risto Heimminen.

Potrivit Transilvania Expres, Adrian Badu s-a născut în Braşov, pe 28 decembrie 1952. A absolvit Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti în 1977. De atunci până în 1990 a activat ca antrenor la Dinamo Braşov, în intervalul 1989-1990 fiind şi „secund” al echipei noastre de Cupa Davis. Apoi, din 1995 până în 2009, a fost ofiţer responsabil cu pregătirea cadrelor la IJP Braşov.

foto: Tansilvania Expres

Este multiplu campion al Ministerului de Interne, la tenis şi schi. În 1996 a devenit, alături de Traian Marcu, campion la dublu, în 1997 şi 2000 câştigând concursurile de simplu. În Italia – 1999 a ocupat locul 5 la Campionatul European de tenis al poliţiştilor. Actualmente pensionar MAI, el a fost decorat în 2004, de către preşedintele României, cu Meritul Sportiv clasa a II-a. 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate