Brașoveanca Felicia Akkaya, premiată de Consiliul Național al Dezabilității din România

Brașoveanca Felicia Akkaya, premiată de Consiliul Național al Dezabilității din România

Prin organizarea Galei „Cultivăm valori!”, Consiliul Național al Dezabilității din România pune accent pe sprijinirea și crearea vieții persoanelor cu dizabilități prin sensibilizare și conștientizare: crește nivelul de conștientizare și educă publicul cu privire la provocările, nevoile și reușitele persoanelor cu dizabilități. Astfel, contribuie la eliminarea stereotipurilor și la promovarea unei societăți mai incluzive.

Cu această ocazie, brașoveanca Felicia Akkaya a fost premiată pentru implicarea in proiectele lor, de către președintele Daniela Tontsch.

„Cu profundă recunoștință, doresc să exprim sincerele mele mulțumiri Consiliului Național al Dizabilității pentru onoarea și privilegiul a fi premiată pentru implicarea în proiectele lor. Este cu adevărat o experiență de neuitat să fiu recunoscută pentru contribuția mea la promovarea incluziunii și a drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Aș dori să mulțumesc întregii echipe a Consiliului pentru eforturile lor de a sprijini și de a promova această cauză nobilă. Îmi asum responsabilitatea angajamentului de a continua să lucrez pentru crearea condițiilor de viață și incluziunea persoanelor cu dizabilități. Vă mulțumesc din inimă pentru acest premiu și pentru motivarea de a continua să mă implic în această cauză deosebită de importantă. Sunt profund onorată și recunoscătoare pentru această oportunitate”, a declarat Felicia Akkaya.

Au fost premiate și persoane cu dizabilități care excelează în diferite domenii

În cadrul evenimentului sunt promovate valori și principii comune împărtășite în comunitatea persoanelor cu dizabilități: drepturile la educație și muncă; egalitatea; empatia și compasiunea; respectul pentru autonomie; stabilitatea emoțională; libertatea personală; comunicarea eficientă; creativitatea, valoare ce dezvoltă exprimarea prin artă, muzică, literatură sau alte forme de exprimare artistică; dezvoltarea personală; incluziunea în deciziile politice; promovarea respectului pentru  limbajul și terminologia corectă; independența în transport; dreptul la autodeterminare; solidaritatea cu alte grupuri marginalizate; participarea activă în comunitate; solidaritatea cu alți membri ai comunității persoanelor cu dizabilități; promovarea accesibilității în turism.

 Au fost invitate la eveniment 300 de persoane (persoane cu dizabilități, aparținători, angajatori, oameni de cultură, decidenți, oameni politici etc).

 În cadrul Galei „Cultivăm Valori” au fost premiate persoane cu dizabilități care excelează în diferite domenii, precum și alte persoane care sunt preocupate de incluziunea persoanelor cu dizabilități.

 Incluziunea (adaptarea lor) socială n-ar mai fi atât de anevoioasă dacă competențele persoanelor cu dizabilități ar fi cunoscute.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate