Brașov: Victimele violenței domestice ar putea primi locuințe sociale

Brașov: Victimele violenței domestice ar putea primi locuințe sociale

Primăria Braşov a lansat în dezbatere publică un proiect de modificare a Regulamentului privind repartizarea şi închirierea locuinţelor sociale aparţinând Municipiului Braşov, administrate de Direcţia de Asistenţă Socială Braşov.

Prin noul regulament urmează a fi incluse pe lista beneficiarilor două noi categorii de persoane, prima fiind victimele violenţei domestice, numai până la data finalizării partajului prin una dintre modalităţile prevăzute de lege.

 

A doua categorie de personane ce urmează să aibă dreptul la o locuinţă socială sunt cele care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste din Valea Jiului – Lupeni – august 1977. Includerea celor două categorii de persoane pe lista beneficiarilor se face pentru a respecta noile prevederi ale Legii locuinţei (actualizată în anul 2022).

Alte articole:   Administrația USR de la Brașov nu a făcut nici un kilometru de piste pentru bicicliști!

Documentaţia privind proiectul de hotărâre poate fi studiată pe site-ul Primăriei Municipiului Braşov (www.brasovcity.ro), secţiunea Consiliul Local/ Proiecte de hotărâredezbatere publică, pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov (www.dasbv.ro), secţiunea Informaţii Publice/ Transparenţă decizională/ Anunţuri privind elaborarea proiectelor de Hotărâri de Consiliu Local/ 2024, sau la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov, str. Panselelor nr. 23. Persoanele interesate pot fi transmite observaţii până în 13 mai.

Sursa: bzb.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate