Brașov – Sighișoara într-o oră și jumătate. Grecii vin cu 4 mașinării să găurească munții

Brașov – Sighișoara într-o oră și jumătate. Grecii vin cu 4 mașinării să găurească munții

În România începe realizarea celui mai mare și dificil proiect feroviar dezvoltat vreodată la nivel național. Construcția a patru tuneluri lungi de peste 24 km care străpung Carpații pentru calea ferată Brașov-Sighișoara.

 Acestea vor fi construite de grecii de la AKTOR. EI aduc in Romania 4 TBM-uri (Tunner Boring Machine) în valoare de peste 70 milioane euro.

Începe cel mai mare și dificil proiect feroviar din România: 4 tuneluri de peste 24 km străpung Carpații

Compania elena AKTOR, parte a asocierii RailWorks, a început cel mai mare si mai dificil proiect feroviar făcut vreodată in Romania.

Astfel, este vorba de patru tuneluri in lungime totala de peste 24 km. Vor fi săpate cu 4 TBM-uri ( tunnel boring machine) ce au costat peste 70 milioane de euro pentru a construi calea ferată Brașov – Sighișoara. Potrivit datelor noastre, peste 40 milioane de euro au fost achitați din fondurile proprii ale companiei Aktor.

Alte articole:   Scripcaru: „Am trăit să o văd și pe asta: Godină alergând după mine prin cartiere”

Grecii de AKTOR au pus steagul României pe TBM-urile perforatoare cu care vor străpunge Carpații

Mai mult, în semn de respect pentru țara noastră, reprezentanții companiei din Grecia au pus steagul României pe cele patru mașinării care vor străpunge Carpații într-o inițiativă extrem de îndrăzneață de a construi cel mai mare și dificil proiect feroviar care a existat vreodată în România.

Numele celor 4 TBM uri, nume ale copiilor inginerilor care sunt implicați in acest proiect de mare anvergura tehnică! Cele 4 TBM uri se numesc ALEXIA, MELINA, EVELINA și KATERINA. Primul a ajuns deja în țară, iar al doilea va fi livrat luna viitoare. Ultimele două sunt finalizate în fabrică, au trecut deja testele tehnice și vor ajunge în România în iunie, respectiv iulie.

Alte articole:   Ce tarife sunt la parcarea auto de la Aeroportul din Ghimbav

Până la finalul anului începe forarea propriu-zisă cu toate TBM-urile

De asemenea, reprezentanții companiei Aktor au dezvăluit și calendarul livrărilor. Astfel încât pana la sfârșitul acestui an, toate cele 4 TBM uri vor fi livrate în șantier la Brasov și pregătite pentru forare.

Conform proiectului, distanța de 128 km între Brașov și Sighișoara va fi realizată în doar 90 de minute. Se reduce practic la jumătate cele trei ore din prezent.

Tronsoanele feroviare Brașov-Apața și Cața-Sighișoara, respectiv Apața-Cața sunt modernizate în prezent de Asocierea RailWorks. Formată din Alstom, Arcada, Aktor, Euroconstruct Trading 98. Contractul e semnat între CNCF CFR SA și asocierea Railworks în 2020 contractul de execuție pentru lucrările de modernizare a loturilor 1 și 3 din tronsonul de cale ferată Brașov – Sighișoara, cu o valoare estimată la 2,9 miliarde lei. De asemenea, pe lotul 2, Apața-Cața, Asocierea Railworks a câștigat contractul la final de 2019, pentru o valoare de 2,72 miliarde lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate