Lucian Pătrașcu: Revenirea economică în V, o iluzie! România se află pe marginea prăpastiei

România bifează cea mai mare contracție anuală a economiei din regiune. Cifrele care provin din statisticile Eurostat arată încă o dată vulnerabilitatea economică a țării noastre.

Lucian Pătrașcu, candidat PSD Brașov la Camera Deputaților, consideră că revenirea în V a economiei României este doar o iluzie, în condițiile în care HORECA, agricultura, comerțul sunt la pământ, iar Guvernul PNL a îngropat țara în datorii.

„Statisticile Eurostat ne arată trista realitate. Nici vorbă de o revenire în V a economiei! Aceste cifre ne indică clar faptul că România a fost printre cel mai prost guvernate state din Uniunea Europeană în acest an.

Pandemia a lovit la fel întregul continent, virusul SARS-COv-2 a subminat toate economiile statelor membre. Dramatic este faptul că noi avem a doua cea mai mare contracție anuală (-6%), Italia, la care ne uitam îngroziți în primăvară, acum se află la -4,7%, Polonia la -2% , Ungaria la -4,7%, Slovacia la -2,2%, Bulgaria la – 5,2% și Cehia la -5,8%!

Dacă statele mediteraneene și cele central-europene au recuperat aproape integral contracția economică din primăvară, dacă polonezii, ungurii și cehii au recuperat la fel de mult la sfârșit de septembrie, țara noastră are un alt parcurs. Am ajuns să bifăm cea mai mare contracție anuală din regiune. Vorbim de a doua cea mai mare prăbușire anuală din întreaga Uniune. Numai grecii și croații ne mai pot concura în acest clasament al rușinii”, este semnalul de alarmă tras de Lucian Pătrașcu, candidat PSD Brașov la Camera Deputaților.

  • Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
  • CMF: 11200020
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Primăria Slatina a amenajat un adevărat safari cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de Crăciun

Anunţuri mică publicitate