Biblioteca Judeţeană – la al cincilea proiect finanţat de IREX

Biblioteca Judeţeană – la al cincilea proiect finanţat de IREX
Biblioteca_judeteana_Brasov

Biblioteca Judeţeană Braşov. Foto: Wikipedia

Biblioteca Județeană „George Barițiu” a câștigat un nou proiect finanțat de IREX România. Acesta se numește „Servicii de BIbliotecă pentru Seniori” și are ca partener Căminul pentru Persoane Vârstnice din cartietul Noua, aflat în administrarea Primăriei Brașov.
Scopul proiectului este acela de a determina „Creşterea capacităţii comunităţii de a asigura servicii sociale destinate persoanelor vârstnice”‘ și are ca grup țintā cele 150 de persoane aflate în îngrijirea Centrului din cartierul Noua.
Vârstnicii Centrului vor beneficia în cadrul întâlnirilor de la bibliotecă de activităţi de comunicare în grup, de împărtăşire a experienţei, de activităţi de terapie ocupaţională, de biblio şi meloterapie, dar şi de informare şi de facilitare a integrării lor în cadrul  unor programe de voluntariat pe baza dorinţei şi expertizei proprii. De asemenea, membrii grupului vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu noile tehnologii de informare şi comunicare (utilizarea computerului pentru informare sau comunicare).
În ultimul an, biblioteca județeanā, prin intermediul serviciului de Informare si Formare Continuā a câștigat trei proiecte in cadrul Concursului de Participare Comunitara, lansat de IREX și a implementat deja proiectele:

  • „Digifolio” derulat în parteneriat cu Școala nr. 6 din Brașov,
  • „Gradinița de varā” în parteneriat cu Asociația Edu ForAll și
  • „Servicii de Bibliotecā pentru Seniori” în parteneriat cu Cāminul pentru Persoane Vârstnice”.
Alte articole:   Curs stivuitorist la Brașov

În anul 2009, sub coordonarea aceluiași serviciu al BIbliotecii Județene, instituțiile similare din Sācele și Dumbravita au câștigat concursuri cu proiectele:

  • „Educero” – program de educație pentru cetățenii de etnie romā și,
  • „Delta Carpaților” – ca a avut ca scop dezvoltarea localā a comunei Dumbravita, prin promovarea ariei naturale protejate, in cadrul si cu sprijinul bibliotecii, prin utilizarea de tehnologii noi.

Astfel, Biblioteca Județeană dovedește încă odată că banii nerambursabili din diverse fonduri externe pot fi atrași dacă există organizare și dorința de aliniere la ceea ce înseamnă servicii de bibliotecă în cele mai dezvoltate state din lume.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate