Bere de ghimbir și prăjituri săsești, noutăți la Târgul Slow Food

Bere de ghimbir și prăjituri săsești, noutăți la Târgul Slow Food

Târgul Slow Food “Roadele Pamantului” de la Brasov aniverseaza 30 de editii in acest week-end. Intre 29 si 30 octombrie 2011 sunteti asteptati din nou sa va faceti proviziile de alimente sanatoase la târgul din Piata Sfatului, organizat de Conviviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului.

La eveniment participa cu produse alimentare peste 40 de mici producători locali sau veniti din alte regiuni ale tarii, un numar dublu fata de editia de debut a evenimentului, in anul 2009.

Noutatile lunii octombrie sunt berea de ghimbir produsa la Brasov, siropul de paducel de la Cluj,si prajiturile sasesti preparate in casa de la Sibiu. Pentru ca este perioada proviziilor de toamna, la aceasta editie veti descoperi doi producatori noi, din Vrancea si Calarasi, care v-au pregatit dulceturi si conserve, dar si muraturi asortate in saramura.

Alte articole:   VIDEO Părintele Dănuț Benga, incursiune în istoria de 1000 de ani a Protopopiatului Brașov

Oferta targului din acest sfarsit de saptamana abunda in produse romanesti: specialitati din carne, branzeturi din lapte de vaca, oaie sau de capra, mezeluri traditionale din Tara Barsei si Harghita, paine pe vatra cu secara sau cartofi, turta dulce, covrigi pe sfoara, produse apicole, pastrav afumat, legume si fructe, vin si braga. Va puteti face cumparaturile atat sambata cat si duminica in intervalul orar 10.00-16.00.

„Evenimentul a devenit deja un punct de atractie pentru turistii care viziteaza Brasovul si care descopera astfel o parte din gastronomia acestor locuri minunate. In trei ani am reusit sa ne impunem in randul targurilor cu acelasi specific din tara prin respectarea standardelor de calitate pe care le-am impus si de la care nu ne abatem, intrucat toate actiunile noastre se ghideaza dupa deviza Slow Food: «Bun. Curat. Cinstit».”, a declarat Gabriel Paraschiv, presedintele Asociatiei Roadele Pamantului si leader Convivium Slow Food Brasov.

Alte articole:   Fată de 20 de ani, decedată într-un accident rutier, pe dumul spre mănăstirea Berivoi

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate