Baza Olimpia, daca nu se închiriază la licitație redevine muzeu al sportului brașovean

Baza Olimpia, daca nu se închiriază la licitație redevine muzeu al sportului brașovean

În anul 2013, județul Brașov a devenit proprietarul Bazei Sportive Olimpia, imobil format din teren de 5.098 mp și construcții aferente (clădire-monument istoric de categoria B, în suprafață de 317 mp și magazie de 93 mp), trecute în domeniul public al județului. La această oră, complexul sportiv este închis și se degradează.

„Oamenii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate. La nivelul Consiliului Județean nu ne propunem să facem cârrciumi pe care să le adminsitrăm. Cred că astăzi Consiliul Județean are nevoie de mai multe spaţii pentru a adăpsti viitor sediul administrativ al Regiunii Centru, iar noi să nu mai fim împărţiţi în diverse spaţii. Revenind la Olimpia, în cazul în care nu există interes din partea mediului privat de a administra această bază – s-au făcut deja două licitaţii succesive fără succes -, dacă nu vom avea o finalitate, o parte din clădirea respectivă ne gândim să amenajăm un muzeu la sportului brașovean, unde să avem tot felul de colecţii de la diverse persoane care au amintiri despre fotbal, hochei, scrimă etc., iar partea de teren de tenis, să găsim o formă asociativă, cu Clubul Sportiv Braşovia sau alt club, cu Inspectoratul Şcolar, astfel încât să le poată administra dumnealor, prin cluburile pe care le au aceste instituţii şcolare”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Ulterior dobândirii calității de proprietar al Bazei Olimpia, Consiliul Județean a făcut toate demersurile pentru evacuarea din incintă a asociațiilor care au continuat să ocupe imobilul fără drept și să desfășoare activități comerciale în mod nelegal, în absența unui contract cu proprietarul.

Alte articole:   FOTO Diplomă de recunoştinţă pentru Salvamont Braşov din partea IGAv

Astfel, județul Brașov a formulat o cerere de evacuare a Asociației Clubul Sportiv Societatea de Patinaj Brașov și a Clubului Sportiv Olimpia 2011 Brașov din imobil, pentru lipsă de titlu. Evacuarea asociațiilor s-a finalizat efectiv în luna mai 2016, în prezența executorului judecătoresc.

În anul 2014, plenul CJ a aprobat demararea procedurilor pentru închirierea bazei sportive. În anul 2015, Consiliul Județean și-a însușit Raportul de evaluare privind stabilirea tarifului de închiriere, realizat de un evaluator acreditat ANEVAR. Prețul de pornire a licitației pentru închirierea imobilului a fost următorul:1,2 euro/mp/lună pentru teren, 7,7 euro/mp/lună pentru Clădirea Olimpia și 2,3 euro/mp/lună pentru magazie.

Comisia de evaluare a ofertelor constituită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Brașov a făcut toate demersurile prevăzute de regulament pentru scoaterea la licitație a imobilului în vederea închirierii, de două ori: în luna august 2015 și în luna septembrie 2015. Comisia de evaluare a constatat faptul că la ambele termene-limită nu s-au depus oferte.

Alte articole:   Record de înscrieri la Universitatea Transilvania Brașov în sesiunea iulie 2024

În luna octombrie 2015 plenul CJ Brașov a aprobat reluarea procedurii de închiriere cu actualizarea tarifului pe mp pentru construcția și terenul aferent, precum și modificarea regulamentului de închiriere.

În luna iulie 2016 plenul Consiliului Județean Brașov și-a însușit un nou raport de evaluare pentru actualizarea tarifului minim de închiriere prin licitație publică a imobilului, la următoarele valori: 0,892 euro/mp/lună pentru teren; 5,8 euro/mp/lună pentru Clădirea Olimpia și  2,2 euro/mp/lună pentru magazie.

La ședința de plen din această lună urmează aprobarea prin hotărâre de Consiliu Județean a documentației de licitație pentru desfășurarea activităților sportive și de agrement la Baza Sportivă Olimpia.

De precizat este faptul că Județul Brașov, ca asociat în Clubul Sportiv Societatea de Patinaj, a făcut de-a lungul timpului investiții la Baza sportivă Olimpia pe care Tribunalul Specializat Argeș le-a recunoscut prin hotărâre irevocabilă. Astfel, CJ a fost acceptat la masa credală cu suma de 9,1 milioane de lei: 1,9 milioane de lei au fost contracte de cooperare ale Consiliului Județean cu Clubul Sportiv Societate de Patinaj și 7,2 milioane de lei au reprezentat investițiile directe ale Consiliului Județean (reparații capitale la clădire, lucrări de înlocuire a tuturor instalațiilor, construcția tribunei cu 1000 de locuri și montarea scaunelor, construcția vestiarului și anexei, realizarea zidului de sprijin în zona vestiarelor, refacerea căilor de acces, alei și trotuare din zona bazei sportive, lucrări de montare și amenajare patinoar).

Alte articole:   Titularizare: Primele rezultate la proba scrisă a examenului vor fi afişate astăzi

În urma aprobării Planului de reorganizare a debitoarei Club Sportiv Societatea de Patinaj Brașov și a însușirii Raportului de evaluare a imobilului, s-a achiziționat baza sportivă de către județul Brașov, prețul fiind achitat prin operațiunea de dare în plată în contul creanței cu care județul Brașov s-a înscris în tabelul definitiv al creditorilor.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate