Bărbat reținut după ce a fost prins băut la volan, fără permis și cu mașina neînmatriculată

Bărbat reținut după ce a fost prins băut la volan, fără permis și cu mașina neînmatriculată

La data de 24 iunie 2021, în jurul orei 23.10, pe raza localității Budila, județul Brașov a avut loc un eveninemt rutier, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

Un bărbat care conducea un autoturism pe strada Purcărenilor din localitatea Budila, județul Brașov, a acroșat un alt autotovehicul ce se afla parcat pe marginea părții carosabile.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu este înmatriculat.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,96 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.  

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunlori de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dosarinstrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate