Bărbat accidentat în Masivul Ceahlău, adus cu elicopterul SMURD, la Brașov (Foto)

Bărbat accidentat în Masivul Ceahlău, adus cu elicopterul SMURD, la Brașov (Foto)

Un bărbat s-a accidentat în timp ce se afla pe un traseu din Masivul Ceahlău, din județul Neamț. Pentru că victima suferise afecțiuni care nu permiteau expunerea îndelungată la frig și din cauză faptului că evacuara terestră era dificilă, a fost solicitat elicopterul SMURD.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, dar s-a optat pentru stabilizarea și menținerea sub control a bărbatului în baza Salvamont Dochia

Pentru că terenul era accidentat și acoperit cu gheață, duminică dimineața, salvamontiștii au solicitat sprijinul pentru transportul victimei cu un elicopter SMURD .

„În urma analizei efectuate de salvamontiști la primele ore ale dimineții, condițiile de evacuare terestră sunt dificile, timp de evacuare minim 6 ore, traseu acoperit cu gheață, expunere îndelungată a accidentatului imobilizat la frig, s-a optat pentru evacuarea aero, solicitând-se un elicopter SMURD pentru preluarea victimei”, a informat Salvamont România.

Elicopterul SMURD a aterizat pe Heliportul Salvamont din platoul Masivului Ceahlău. Victima a fost preluată din zona cabanei Dochia, iar aeronava a decolat spre Brașov.

Alte articole:   VIDEO Corona Braşov este campioana României la volei masculin

Aici, persoana accidentată a fost predată unui echipaj de Ambulanță, care a trasportat-o la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun.

Elicopterul SMURD a aterizat cu bine la Brașov și a predat persoana accidentată, ambulanței. Acțiune încheiată cu succes!” au anunțat reprezentanții Salvamont România.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate