Bărbat de 47 de ani arestat după ce și-a bătut, amenințat și sechestrat partenera

Bărbat de 47 de ani arestat după ce și-a bătut, amenințat și sechestrat partenera
Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov anunță că a fost pusă în mișcare acțiunea penale față de o persoană cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, violență în familie, amenințare și distrugere.

Situația de fapt cu privire la care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale este următoarea:

În noaptea de 21/22.02.2024, între orele 20:30 – 00:40 și în timp ce se afla în imobilul din municipiul Brașov în care locuia alături de persoana vătămată, o persoană de sex masculin în vârstă de 47 de ani, pe fondul consumului de alcool și în scopul de a o împiedica pe concubina sa să părăsească locuința, respectiv pentru a o putea agresa fizic, a încuiat ușa de acces în apartament, păstrând cheile pe tot parcursul incidentului.

Acesta a luat un cuțit și, între multiple amenințări cu moartea, a trântit-o pe persoana vătămată pe pat, a imobilizat-o și a agresat-o fizic în zona piciorului stâng, a gâtului și a cavității bucale.

La un moment dat, profitând de faptul că agresorul se calmase într-o anumită măsură, persoana vătămată a reușit să ia cheia de rezervă, precum și telefonul mobil, însă concubinul său i l-a luat și l-a rupt în două, după care a continuat să o agreseze.

Victima a reușit să descuie ușa și să fugă în scara blocului, însă agresorul a sărit peste balustradă în fața ei, continuând apoi să o lovească cu pumnii și picioarele în cap și torace.

Finalmente, persoana vătămată a reușit să ajungă la un vecin de la un etaj inferior, care a apelat serviciul SNUAU 112.

Persoana în cauză a fost reținută la data de 22 februarie 2024, iar la data de 23 februarie 2024 a fost propusă pentru arestare preventivă la Judecătoria Brașov.

La data de 23 februarie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Biroul de Investigații Criminale. Coordonarea și supravegherea activităților de urmărire penală au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.
Procurorii fac precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate