Banii alocaţi de Guvern pentru reparare drumurilor judeţene nu ajung nici de „plombe”

Banii alocaţi de Guvern pentru reparare drumurilor judeţene nu ajung nici de „plombe”

Gropi asfaltConsiliului Judeţean Braşov i-a fost alocat de la bugetul de stat, din cotele de TVA, 6,42 de milioane de lei pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene. Banii sunt insuficienţi în comparaţie cu nevoile, de exemplu, numai pentru repararea drumului care face legătura între Şercaia şi Hoghiz, DJ 104, fiind necesare 40 de milioane de euro, din cauza faptului că şoseaua trebuie refăcută din temelii.
Consilierii judeţeni vor supune aprobării în şedinţa de mâine introducerea acestei sume în bugetul judeţului pe acest an şi speră ca la viitoarele rectificări vor mai primi unele sume de bani.

Totodată, edilii judeţeni speră că vor obţine bani pentru modernizarea infrastructurii rutiere din judeţ de la Uniunea Europeană, în sesiunea de finanţare 2014 – 2020. În portofoliul de proiecte pentru această tranşă de finanţare au fost incluse mai multe drumuri strategice din judeţ în vederea reabilitării printre care şi DJ 104 (Şercaia – Hoghiz), dar şi DJ 104 A (Perşani – Victoria – Ucea de Jos), DN 73 A ( Tohanu Vechi – Şinca Veche), DJ 105 A (Rupea – Cincu – Toarcla – Sibiu),  DJ 132 (Homorod – Jimbor – Harghita), DJ 131 B ( Homorod – Ioneşti – Harghita), DC 55 (Victoria – Sibiu), DJ 112 (Hărman –Podu Olt – Covasna), DJ 105 (Cincu – Voila), DJ 104 D (Făgăraş – Şoarş – Sighişoara). Toate acestea nu au mai beneficiat de reparaţii capitale de câteva decenii şi se află într-o stare tot mai deplorabilă de la un an la altul, dar, ţinând cont de actualul buget alocat de Guvern, banii nu vor ajunge nici măcar de „plombe”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate