Bani europeni pentru „Adaptare la schimbările climatice“ la Primăria Brașov

Bani europeni pentru „Adaptare la schimbările climatice“ la Primăria Brașov
foto: acin.weblog.ro

foto: acin.weblog.ro

Programul „Adaptare la schimbările climatice“ constă într-un proiect predefinit, „Calea verde spre dezvoltare durabilă“, dezvoltat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu, în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor şi Oraşelor din Norvegia, precum şi alături de primăriile Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov, Administraţia Naţională de Meteorologie şi Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Referitor la acest proiect, ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik, a spus că „ne confruntăm cu probleme globale şi, prin urmare, este nevoie de soluţii globale şi deci de cooperare internaţională. (…) Datele ONU ne arată că activitatea umană elimină trei specii pe oră“. Tove Bruvik a adăugat că este foarte important ca toate activităţile din aceste programe să aibă în vedere conservarea biodiversităţii din România.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Bugetul proiectului este de 5.385.330 de euro, din care granturile reprezintă 85 la sută, iar contribuţia Ministerului Mediului este de 15 la sută.

Proiectul va sprijini autorităţile publice locale în cele trei municipalităţi în realizarea de studii meteorologice asupra climei regionale şi locale şi va avea rol de pilot pentru soluţii de adaptare la schimbările climatice pentru sectoarele transporturilor, energiei şi construcţiilor.

De exemplu, un proiect pilot pentru sectorul transport adaptat la schimbări climatice în Sibiu va consta în montarea în subteran a 10.019 metri liniari de cabluri electrice şi de comunicaţie, plantarea a 30 de copaci în staţii de autobuz şi realizarea unui studiu de trafic.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate