Bani de la Guvern pentru pagubele făcute de inundații

Bani de la Guvern pentru pagubele făcute de inundații

Guvernul ar urma să aloce din Fondul de intervenţie suma de 59.597.000 de lei pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale din mai multe judeţe.

În proiectul de act normativ inițiat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei este menţionată alocarea banilor din bugetul de stat pe anul 2020, pentru judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

La Brașov vor primi fonduri localitățile Ucea, Comana, Jibert, Tărlungeni, precum și Consiliul Județean Brașov, (pentru refacerea unor porțiuni de drumuri județene afectate de inundații), a precizat pentru newsbv.ro purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov, Alexandru Ganea.

Alte articole:   4K sau FullHd? Android TV sau nu? Cum să alegi un smart-tv fără să te pierzi în marea de oferte

Cantităţile foarte mari de precipitaţii căzute pe raza acestor judeţe au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor judeţene, drumurilor comunale, podurilor, podeţelor, digurilor şi punţi pietonale.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, de Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţiile Prefectului din judeţele afectate, se arată în proiect.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate