Avocată, reținută după ce a cumpărat puști cu aer comprimat pentru copiii ei, de 7 şi 10 ani. Unul dintre ei le folosea pentru a împușca păsări

Avocată, reținută după ce a cumpărat puști cu aer comprimat pentru copiii ei, de 7 şi 10 ani. Unul dintre ei le folosea pentru a împușca păsări

O avocată din Prahova a fost reţinută după ce a cumpărat online puști cu aer comprimat pentru copiii ei minori. Fiul cel mare împuşca păsări cu ele.

O avocată din Baroul Prahova a fost reţinută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, după ce aceasta a cumpărat de pe eMag arme pentru copiii ei minori în vârstă de 7 şi de 10 ani, cel mai mare folosindu-le zilnic pentru a împuşca păsări, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat emis, vineri, de PCA, procurorii, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciilor Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, au efectuat două percheziţii domiciliare în localitatea Măgurele din judeţul Prahova, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

„În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata P.E.D. – avocat în cadrul Baroului Prahova (…). În fapt s-a reţinut că inculpata a achiziţionat fără drept prin intermediul platformei eMAG Market, de la o persoană juridică din Polonia, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, supusă autorizării conform legislaţiei române şi care a fost introdusă fără drept în România prin intermediul unei firme de curierat la începutul lunii februarie 2023, armă pe care a deţinut-o fără drept până în data de 06.07.2023″, arată sursa citată.

Fiul de 10 ani folosea în fiecare zi armele pentru a împușca păsări

De asemenea, la domiciliul inculpatei au fost identificate, cu ocazia percheziţiilor, alte trei arme şi muniţie aferentă, şi anume un pistol cu inscripţie H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm, încărcat cu butelie de gaz, o puşcă cu inscripţia Made in China de culoare maro, o puşcă de culoare neagră prevăzută cu lunetă, cu inscripţia THETA8X seria 3-9×32, o pungă cu inscripţia Perfect Spherical Ball Pellet, conţinând mai multe bile din plastic de culoare albă, de calibru 6 mm, dar şi 34 de butelii UMAREX CO2 neconsumate 12 g.

„Din cercetări a rezultată că toate cele patru arme au fost achiziţionate de către inculpată cu unicul scop de a fi folosite de către cei doi copii minori ai ei în vârstă de 7 şi de 10 ani. La percheziţie armele şi muniţiile au fost găsite lăsate la îndemână pe o masă din garajul imobilului de domiciliu al inculpatei P.E.D., fără să fie asigurate în vreun fel. Fiul inculpatei, minorul P.D.N., în vârstă de 10 ani, le-a folosit zilnic, fără drept şi fără un minim de instructaj, împuşcând cu ele păsări aflate în apropierea locuinţei”, spun anchetatorii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus măsura reţinerii faţă de inculpată, pe o perioadă de 24 de ore.

Alte articole:   FOTO Suspecţii crimei din Vaslui au fost prinşi la Braşov

Foto: Pexels

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate