
Experimente, demonstrații, concursuri și dezbateri vor anima orașul Brașovul în ultimul weekend din luna septembrie, la Noaptea Cercetătorilor.
Cei prezenți la Noaptea Cercetătorilor vor asista la programe despre știință, tehnologie și inovație, gândite pentru cei mici și cei mari. Toate acestea realizate de studenții și cercetătorii UNITBV.
Evenimentul, marcat în toate țările membre ale Uniunii Europene, va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, între orele 17.00 -21.00, la Institutul de Cercetare – Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, (pe strada Institutului nr. 10).
Pasionații de tehnologie vor putea vedea cum arată un avion fără pilot. De asemenea, vor putea participa și la o demonstrație cu mașini de curse BlueStreamline.
“Ești curios să vezi cum arată un avion fără pilot, realizat de cercetătorii UNITBV? Sau să participi la o demonstrație cu mașini de curse BlueStreamline, ori să descoperi misterul fântânii lui Heron? Hai vineri, 30 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor, la Institutul de cercetare al Universității Transilvania. Începând cu ora 17 te așteptăm cu o muuuulțime de alte surprise”, au transmis reprezentanții UNITBV.
Studenții, cercetătorii și partenerii universității vă invită la jocuri, concursuri și prezentări ale activității de cercetare.
În plus, puteți vizita laboratoarele institutului și standurile special amenajate. Aici vor fi prezentați roboți mobili, imprimante 3D, drone, mașini de curse realizate de studenții universității și diferite echipamente de cercetare.
Vizitatorii pot participa la work-shopuri, ateliere, jocuri și concursuri de creativitate. Bineînțeles, câștigătorii concursurilor vor fi premiați!
Participanții pot vizita mini-expoziția cu animale rare în mărime naturală sau își pot face fotografii într-un monopost construit chiar de studenții Universității Transilvania din Brașov.
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment anual, care se organizează în ultima zi de vineri din luna septembrie în peste 300 de oraşe europene, pentru a sărbători cunoaşterea, descoperirile şi beneficiile cercetării.
Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!
Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI