Autostrada Sibiu – Făgăraș: Contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 va fi semnat astăzi

Autostrada Sibiu – Făgăraș: Contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 va fi semnat astăzi

Astăzi se semnează contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 din Autostrada Sibiu-Făgăraș. Este primul tronson din această autostradă pentru care se semnează contract.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, va participa mâine, 16 august 2023, începând cu ora 11:00, la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, potrivit unui anunț privind agenda șefului Transporturilor, transmite Economica.net.

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 din Autostrada Sibiu – Făgăraș poate fi semnat cu ofertantul declarat câștigător, respectiv constructorul turc Makyol. Și asta pentru că nu a fost depusă nicio contestație.

Este primul tronson din Autostrada Sibiu – Făgăraș pentru care se semnează contract.

Alte articole:   69 cabinete de medicină de familie din judeţul Braşov, modernizate prin PNRR

Constructorul turc MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș, a anunțat pe 15 iunie Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Constructorul va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus (DJ105B), potrivit lui Pistol.

Contractul în valoare de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport (PT).

Pe traseu vor fi constrite inclusiv 27 de structuri de artă, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.

Alte articole:   Meteorologii au prelungit CODUL ROȘU de caniculă pentru perioada 15-16 iulie

Turcii de la Makyol au câştigat şi tronsonul 4 din Autostrada Sibiu – Făgăraș

Același constructor din Turcia, în asociere cu alt constructor turc, a fost desemnat câștigător și pe tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Strabag a dus lupta pentru acest tronson la Curtea de Apel București.

CNAIR urmează să desemneze câștigători și pentru trosoanele 1 și 2 ale acestei autostrăzi.

Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 km), finanțată prin fonduri europene, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Cutremur în judeţul Tulcea, unde mişcările seismice sunt rare

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate