Autoritățile au anunțat când va fi deschis Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav!

Autoritățile au anunțat când va fi deschis Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav!

Valoarea totală a proiectului de la Ghimbav-Braşov este de circa 120 milioane euro, finanţarea fiind asigurată de la bugetul Consiliului Judeţean şi de la bugetul de stat. Aeroportul va fi dat în folosinţă în septembrie 2021, potrivit Adevarul.ro.

Industria transporturilor din ţara noastră se pregăteşte de o premieră remarcabilă: din toamna anului viitor va fi operaţional primul aeroport construit de la zero în România, după Revoluţie: Aeroportul Internaţional Ghimbav-Braşov.

Stadiul lucrărilor la terminalul de pasageri a ajuns la peste 80%, clădirea fiind deja construită. În prezent se lucrează la compartimentări, la instalaţii şi la echipamente, inclusiv echipamentele de la subsol pentru sortarea bagajelor. S-au scos la licitaţie, recent, lucrările privind sistemul de televiziune cu circuit închis. Sunt în execuţie mai multe clădiri-suport privind reţelele de utilităţi, precum şi drumul de acces din drumul judeţean către aeroport”, a declarat, pentru Adevărul, directorul Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Alexandru Anghel.

Citeste mai multe: adev.ro/qlb3bg

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate