Autopompă-cisternă cu capacitate de 3.000 litri pentru stingerea incendiilor de pădure la Brașov

Autopompă-cisternă cu capacitate de 3.000 litri pentru stingerea incendiilor de pădure la Brașov

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, Barna Tanczos, Ministrul Mediului, şi secretatului de stat în MAI Raed Arafat a participat la recepţia de către Inspectorul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a primelor zece autospeciale destinate, în special, pentru intervenţia la incendiile de pădure.

Achiziţia autospecialelor este prevăzută în proiectul „VIZIUNE 2020 – Programul Operaţional Infrastructură Mare”, care prevede dotarea IGSU cu 30 de astfel de mijloace de intervenţie.

Primele autospeciale au fost distribuite în funcţie de suprafaţa fondului forestier, precum şi de cazuistica înregistrată la nivel naţional, către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Sălaj, Cluj şi Maramureş.

Cu această ocazie, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a urat pompierilor mult succes în misiunile viitoare şi le-a mulţumit pentru dăruirea de care dau permanent dovadă, precum şi pentru profesionalismul cu care intervin ori de câte ori sunt solicitaţi.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că în perioada următoare va fi finalizat procesul de recepţie al autopompelor, urmând ca şi alte 20 de judeţe să beneficieze de astfel de dotări.

Autospecialele dispun de o mobilitate ridicată în zonele greu accesibile (capacitate off-road şi tracţiune 4×4), iar dotarea acestora permite alimentarea cu apă şi din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenţia se desfăşoară în locuri fără alte surse de apă.

Proiectul „Viziune 2020” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, prin care 682 de milioane de euro din fonduri europene sunt alocate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate