Austria și Croația intră în zona roșie, Grecia trece în zona galbenă. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Austria și Croația intră în zona roșie, Grecia trece în zona galbenă. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în ședința de joi, 24 septembrie, Hotărârea numărul 74 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Potrivit listei actualizate, în urma creșterii incidenței cazurilor de SARS-CoV2, Austria,Croația și alte 8 țări intră, începând de duminică în lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Grecia trece în zona galbenă din zona roșie.

Principalele modificări sunt următoarele:

în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao;

în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;
Alte articole:   DigCompRo: Sute de mii de români vor dobândi competențe digitale de bază

în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

 Noua listă intră în vigoare în 26 septembrie, la ora 00.00.

Lista țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI.

CNSU a adoptat în ședința de joi și regulile de aplicare a carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din aceste țări. Astfel, potrivit deciziei, copiii de până în 12 ani sunt exceptați de la carantinare la venirea din state aflate în zonele galben și roșu.

https://newsbv.ro/2021/09/23/covid-19-noi-restrictii-anuntate-de-autoritati/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate