ATOP, instituția bugetofagă prin care politicienii vor să controleze MAI în plan județean

ATOP, instituția bugetofagă prin care politicienii vor să controleze MAI în plan județean

Autoritatea Teritoriala pentru Ordine Publică (ATOP) îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr.218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, respectiv în baza H.G. 787/2002 privind organizarea şi funcţionarea A.T.O.P.

ATOP a fost înființată pe vremea când premier era Adrian Năstase, iar PDSR-ul de la acea vreme făcea eforturi să controleze instituții cheie. În cazul de față, vorbim despre Poliție, Jandarmerie, ISU. Artizanul actului de înființare, HG 787/2002, a fost una dintre eminențele PDSR, Octav Cozmâncă, ministru de Interne la acea vreme.

Din componența ATOP fac parte, în mod covârșitor politicienii, respectiv consilieri județeni, și trei „reprezentanți ai comunității”, puși tot de politicieni. Adică, tot oamenii lor. Cu cât sunt plătiți aceștia din bugetul județului, CITIȚI AICI!

Culmea ipocriziei vine de la USR – PLUS, care anunță că a desemnat un reprezentant al comunității în baza „unui sondaj intern în rândul membrilor USR-PLUS din judeţul Braşov”, pentru că „timpul pentru desemnarea acestei persoane fiind extrem de scurt, nu a fost posibilă consultarea întregii societăți civile”, după cum se menționează într-un comunicat de presă al Alianței.

Alte articole:   Banca Europeană de Investiții este interesată de o cooperare cu Brașovul. 4 domenii, vizate

În schimb, progresiștii pretind că procedura lor de numire a unei persoane de către membrii de partid a fost „transparentă”, ceilalți așa-zis „membri ai comunității” au fost numiți netransparent de PNL și Pro România…

https://newsbv.ro/2020/12/31/care-sunt-comisiile-de-specialitate-si-reprezentantii-atop-brasov/

H.G. 787/2002, Articolul 1 Autoritatea teritorială de ordine publică este organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie şi funcţionează pe lângă Consiliul General al Municipiului Bucureşti, respectiv pe lângă fiecare consiliu judeţean, şi care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române şi ale prezentului regulament, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienței serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează. (Cât de frumos este împachetată această preluare politică a controlului în teritoriu…)

Alte articole:   Fraudă cu tichete de masă în valoare de 100.000 de euro

Articolul 2 Autoritatea Teritorială de Ordine Publică asigura, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică. (Adică IPJ și Jandarmeria nu asigurau altfel climatul de siguranță și securitate publică în interesul comunității?)

Dacă aveți răbdare să citiți textul integral al HG amintite, veți afla cu ce se ocupă aceste persoane, majoritatea politicieni și nespecialiști în domeniul instituțiilor MAI. Însă, aceste persoane, de exemplu, se ocupă de „planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali”,  „prezintă trimestrial informări asupra eficientei serviciului poliţienesc în şedinţele Consiliului Judeţean” sau „coordonează elaborarea raportului anual asupra activităţii poliţiei” (tovarăși, a fost bine, dar este loc și de mai bine – ceva de genul).

Alte articole:   România, în continuare pe primul loc în UE în funcție de numărul deceselor cauzate de accidente rutiere

Tot membrii ATOP „organizează consultări cu membrii comunităţii locale şi cu organizaţiile neguvernamentale cu privire la priorităţile siguranţei persoanei şi ordinii publice şi, pe aceasta baza, întocmeşte un plan strategic anual cu caracter de recomandare pentru unităţile de poliţie”. Adică, de acest plan Poliția poate să țină cont. Sau nu.

O altă activitatea este și mai interesantă: „identifica logistica necesară pentru eficientizarea exercitării serviciului poliţienesc”. Adică oamenii fac prospectarea pieții în materie de arme și echipamente de ultimă oră și se ocupă și de achiziții?…

În acest context, oare nu puteau funcționa așa cum funcționează Poliția, Jandameria și ISU, fără să fie nevoie de acest „capac” pus deasupra. Iar situația nu este doar la Brașov….

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

De top în Brașov