Atomei: Putem construi o nouă clasă politică cu personaje compromise dar reșapate în ALDE?!!

adrian atomei.jpgÎn calitate de simplu membru al ALDE am optat pentru un demers public, deoarece după ani de zile de implicare politică onestă (fără șpăgi, contracte cu statul sau alte inginerii financiare oneroase) am învățat că apelurile politice interne nu au nici un ecou și sunt sortite eșecului, atâta timp cât nu îmbrățișezi politica și părerile șefilor.

În 2014, după ani de zile de activism politic am părăsit PNL, având la bază trei motive solide:

  1. 1. Dorința de a lupta public cu un președinte de filială ce conducea discreționar partidul – Aristotel Cancescu, și din dorința de a evidenția abordarea nedreaptă și abuzivă a domniei sale. La doar o săptămână după acest gest, DNA-ul mi-a luat „obiectul muncii”. Educat fiind în spiritul ” nu-l lovi pe cel căzut” am lăsat ca DNA-ul să-și facă treaba, iar eu mi-am văzut de administrație și de deciziile luate.
  2. 2. Nu am crezut nici o secundă în proiectul „Iohannis” și într-un final am renunțat să mă autodetermin să cred în acest om. (Prietenii și foștii colaboratori și colegi din PNL știu foarte bine acest lucru!)
  3. 3. Al treilea motiv: câțiva oameni în care am avut încredere, prieteni și colegi liberali, printre care și liderul politic pentru care aveam un respect deosebit și în care aveam cea mai mare încredere ca personalitate politică: Călin Popescu-Tăriceanu.

Revenind la 2014, am făcut acest gest, urmând niște oameni în care mi-am pus speranțele și încrederea, că împreună vom construi un nou proiect politic de dreapta, un partid curat, cu oameni tineri și nevirusați de politica bolșevico-securistă a dinozaurilor politici moșteniți de dinainte de ’89.

Alte articole:   În județul Brașov sunt disponibile 1.454 de locuri în creșe de stat și 17.129 de locuri în grădinițele de stat și particulare acreditate sau autorizate.

Privind la ce se întâmplă astăzi în această organizație se pare că m-am înșelat, și odată cu mine destui oameni onești ce și-au pus încrederea în acest proiect.
În naivitatea mea chiar mai cred că politica nu are doar interese, ci ar trebui să aibă și să respecte câteva principii de bază: meritocrația și onestitatea.

În parcursul politic am avut parte de multă nedreptate și multe obstacole, dar acestea sunt valabile și în viața de zi cu zi, am învățat să fac și compromisuri, fiindcă așa este, politica este arta negocierii și a compromisului, și am făcut și greșeli pe care mi le-am asumat.
Însă astăzi vreau să atrag atenția asupra a trei lucruri foarte importante, care ar trebui să călăuzească un om politic căruia îi pasă de soarta țării sale și al viitorului acesteia: onoarea, adevărul și dreptatea!
Știu, s-ar putea să fie prea multe deodată…

După alegerile din 5 iunie mi-am depus mandatul din fruntea organizației ALDE Brașov ca gest de onoare pentru rezultatul slab înregistrat la Brașov.
Întrebare: Nu credeți că ar fi fost corect să existe și o analiză pentru a evidenția toate motivele obținerii acestui rezultat slab? Nu credeți că ar fi trebuit, indiferent de rezultat, ca și conducerea partidului să aibă demnitatea și onoarea de a-și asuma greșelile și partea sa de vină în raport cu Brașovul? ….și să avem pardon, sunt destule!

Alte articole:   Făgărășeanul Andrei Stanciu a câștigat Premiul special pentru debut dramaturgic, la un festival internaţional de teatru şi film pentru elevi

Am reclamat cu mult înaintea acestor alegeri, domnule președinte și dragi colegi, încă de la începutul implicării mele în acest proiect, problema prezenței în conducerea filialei Brașov a două personaje cu grave probleme de credibilitate, dar și probleme juridice de necontestat:
1. Domnul Anuțoiu Ionică – membru al Biroului Național ALDE, condamnat în anul 2007 la patru ani de închisoare cu suspendare și o perioadă de încercare de opt ani pentru lovituri cauzatoare de moarte, precum și cercetat ani de zile pentru ceva fraude financiare.
2.Domnul Diniță Ion – copreședinte ALDE Brașov, fost deputat PC, trimis in judecată de procurorii DNA alături de fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și spălare de bani în formă continuată.

Eu înțeleg că și cei ce greșesc trebuie reintegrați în societate și că în cazul celor cercetați primează prezumția de nevinovăție, dar cu astfel de oameni la conducere doriți dumneavoastră să reformăm clasa politică?
Cu acești oameni doriți să construim și să obținem rezultate în fața electoratului brașovean ?
Aceasta să fie mult așteptata schimbare de generații?
În jurul acestor oameni doriți dumneavoastră să facem echipă pentru a construi un nou proiect politic de dreapta?

Eu mi-am asumat eșecul unui rezultat slab, eu știu unde am greșit și de ce, dumneavoastră știți?
Domniilor voastre vi se pare normal ca oamenii cinstiți și corecți, fără probleme penale să aibă onoare și să se dea deoparte, dar în schimbul lor să fie promovați condamnați și cercetați penal care să conducă, și una peste alta să îi mai puneți să împartă și dreptatea ?

Alte articole:   Ziua Copilului, sărbătorită la Ghimbav şi la Herghelia Sâmbăta de Jos

Ce credeți că simt acei oameni care au crezut în discursul și în demersul dumneavoastră politic, când le puneți în față niște conducători penali, tributari unor interese oculte și oneroase cu iz de pușcărie?

Eu nu cred că aceasta reprezintă calea corectă!
Și nu cred că aveți pretenția că putem construi un nou proiect politic și o nouă clasă politică cu asfel de personaje, personaje compromise dar reșapate în ALDE?!!

Si fiindcă tot veni vorba de justiție și cinste, eu mai cred un lucru: nu cred ca declarațiile politice zilnice împotriva justiției și a DNA, fac bine acestui proiect politic! Cred ca aceste instituții trebuie lăsate să-și facă treaba conform legilor din România. Iar dumneavoastră, liderii politici cu experiență , prezenți în Parlamentul României datorită celor ce v-au ales, trebuie să vă faceți treaba făcând legi bune si clare, și nu încercând să vă salvați colegii de actul justiției!

Eu asta cred cu tărie și ar fi bine să credeți și dumneavoastră că asta e singura șansă a acestei țări prea mult batjocorite de clasa politică.
Adevărul, dreptatea și onoarea ar trebuie să fie reperele dumneavoastră nu numai de discurs politic, ci și de acțiune politică, domnilor conducători de partide și de țară!

Cu speranța gândurilor și a faptelor bune,

  • Adrian Atomei
    Membru ALDE
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate