Atenție, șoferi! Controale în trafic cu aparate etilotest și Drug Test, în acest weekend

Atenție, șoferi! Controale în trafic cu aparate etilotest și Drug Test, în acest weekend

Polițiștii rutieri brașoveni acționează, pe drumurile din județ pentru depistarea persoanelor care conduc autoturisme pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor interzise sau a altor substanțe, dar și pentru prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere.

Astfel, agenții rutieri vor desfăşura, în acest week-end, o nouă acţiune de control, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și de droguri.

„În perioada 20 – 21 iulie, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu celelalteformațiuni de poliție rutieră, vor organiza și desfășura activități specifice pe raza de competență, ce vor avea ca principal scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice și substanțelor psihoactive, precum și prevenirea, depistarea și sancționarea celorlalte abateri de la normele rutiere sau altor acte normative în vigoare”, conform purtătorului de cuvânt al IJP Braşov, subcomisar Alina Ivan.

În cadrul acțiunilor vor fi folosite toate aparatele etilotest și DrugTest existente la nivelul fiecarei subunități de poliție.

Alte articole:   Copiii sunt manipulați de ambalajele "lipsite de etică" ale alimentelor nesanatoase pentru a le face poftă de dulciuri, susţine un raport

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 6 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

De menționat, că la testarea cu Drug Test nu este relevantă concentrația.

Foto. arhiva/voceatimisului.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate