De astăzi vor fi ridicate maşinile staționate neregulamentar! Cât plătesc şoferii să îşi recupereze maşina?

De astăzi vor fi ridicate maşinile staționate neregulamentar! Cât plătesc şoferii să îşi recupereze maşina?

De astăzi, municipalitatea a început ridicarea mașinilor staționate neregulamentar

– Ridicarea mașinilor și eliberarea lor se va face non-stop. Mașinile staționate neregulamentar pot fi recuperate din spațiul special amenajat pentru depozitarea acestora, de pe str. Hărmanului nr. 47K, vizavi de sediul RATBV –

De astăzi, 16 octombrie, a intrat în operare serviciul de ridicare a mașinilor staționate neregulamentar, serviciu care este asigurat de compania municipalității, Tetkron SRL.

Autoturismele staționate neregulamentar vor fi ridicate în urma dispoziției unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Brașov sau a dispoziției polițistului local.

Autoturismele ridicate vor fi transportate în spațiul special amenajat de pe str. Hărmanului nr. 47 K, vizavi de sediul RATBV.

Recuperarea acestora se va face după plata unei taxe de minim 985 de lei, dacă vehiculul este recuperat în primele 12 ore de la momentul ridicării. Serviciul de ridicare și de eliberare a autoturismelor funcționează 24 de ore din 24.

„Serviciul de ridicare a autoturismelor staționate neregulamentar este funcțional de astăzi, astfel că operatorul Tetkron SRL poate interveni în orice moment, la solicitarea reprezentanților IPJ sau ai Poliției Locale, în cazul autoturismelor care staționează neregulamentar și pun în pericol siguranța celorlalți șoferi sau a pietonilor. Cetățenii pot sesiza dispeceratul Poliției Municipiului Brașov sau cel al Poliției Locale. Șoferii au la dispoziție 5 minute de la momentul în care se face prima constatare să mute mașina sau să plece, caz în care vor fi amendați doar contravențional. Sperăm ca odată cu operaționalizarea acestui serviciu șoferii să fie mult mai disciplinați și să nu mai staționeze în locuri nepermise. Situații de tipul celor în care un șofer își lasă mașina și blochează transportul în comun ori celelalte mașini nu trebuie să se mai întâmple în Brașov, lucru valabil și pentru turiștii care ne vizitează orașul. În cazul în care astfel de șoferi nu își mai găsesc mașina unde au lăsat-o, ei trebuie să verifice la dispeceratul IPJ sau al Poliției  Locale dacă  autoturismul lor a fost ridicat și să îl recupereze contra unei taxe de aproape 1.000 de lei, în primele 12 ore”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Conform regulamentului, tarifele pe care le vor plăti cei care parchează neregulamentar sunt:

– 625 de lei pentru ridicarea autovehiculului;

– 260 de lei pentru transportul acestuia la zona de depozitare;

– 200 de lei/24 h/vehicul taxa de depozitare.

Telefonul de contact al operatorului Tetkron SRL în cadrul dispeceratului non-stop este 0770-369.369.

 Prevederi din regulament

Ridicarea vehiculului staționat neregulamentar se face în urma dispoziției polițistului, angajat al IPJ Brașov, sau a polițistului local. De la constatarea la fața locului a acestei contravenții și până la ridicarea vehiculului trebuie să treacă 5 minute, timp în care șoferul își poate lua vehiculul, fiind sancționat doar contravențional, cu amendă și/sau puncte de penalizare.

În cazul în care șoferul ajunge după ridicarea mașinii, va fi obligat să plătească, pe lângă amenda pentru contravenție, și tariful pentru ridicarea vehiculului.

În cazul în care vehiculul a fost transportat la locul de depozitare, deținătorul îl poate recupera oricând, după ridicarea taxelor de ridicare, transport și depozitare, programul pentru restituirea vehiculelor fiind non-stop.

Dacă vehiculul va fi recuperat în termen de până la 12 ore din momentul ridicării acestuia, se va plăti jumătate din taxa de depozitare vehicul.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate