Asigurările de viață: De la mentalitatea că „Nu mi se poate întâmpla mie” la responsabilitate

emilia bunea metropolitan life2

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life

Aflată în creștere, piața asigurărilor de viață s-a apropiat de vârful atins în 2008. Potrivit cifrelor ASF, anul trecut asigurările de viață au avut o creștere de peste 10,8%, depășind 1,81 miliarde de lei. După căderea din perioada 2013 – 2014, survenită în urma răscumpărărilor de polițe, nivelul actual al pieței poate fi comparat cu cel din 2008, când se situa la un volum de 1,87 miliarde de lei.

În ciuda perspectivelor pozitive, România rămâne codașă, comparativ cu alte state europene – este pe locul 6 în Europa Centrală și de Est, după volumul primelor brute subscrise în aproape toate privințele, precum densitatea asigurărilor sau media investițiilor într-o asigurare de viață.

Spre exemplu, în România o persoană investește în medie într-o asigurare de viață aproximativ 18 euro, în timp ce elvețienii, spre exemplu, dau chiar și de o mie de ori mai mult.

Care să fie oare motivele acestui decalaj? De ce nu investesc românii în asigurări de viață? Să fie oare doar nivelul salariilor motivul sau putem vorbi aici și despre o lipsă de educație?

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life vine cu răspunsuri în acest sens. Este vorba despre faptul că românii sunt, în continuare sceptici în privința asigurărilor de viață. Indiferent de valoarea veniturilor, românii cred că investiția într-o poliță de asigurare presupune costuri mult prea mari, chiar dacă nu este așa, alții consideră că o astfel de investiție aduce ghinion, iar la polul opus, sunt cei care se gândesc că nu li se poate întâmpla chiar lor.

„Metropolitan Life investește și va continua să investească în educația financiară a românilor, explicând, totodată, rolul asigurărilor în viața lor. Metropolitan Life integrează în activitate proiecte globale de CSR, axate pe educația financiară. Anul acesta, am relansat împreună cu Junior Achievement, la nivel național, în luna mai, programul ”Schimbăm vieți” (Life Changer), din dorința de a sprijini elevii de gimnaziu din 19 localități din România să dobândească noțiuni și abilități elementare de educație financiară, necesare vieții de adult. Printre aceste localități, se numără și Brașov. Programul din România este parte a inițiativei dezvoltate de Junior Achievement, cu sprijinul MetLife Foundation, în 18 țări  din Europa și Orientul Mijlociu, cu scopul de a oferi tinerei generații suport în exersarea abilităților necesare pentru o viață sigură și independență financiară”, explică importanța investiției în educație Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Compania susține educația financiară prin implicarea în proiecte de CSR: Metropolitan Life și Fundația MetLife au acordat, în 2015, o finanțare totală de 500,000 USD pentru proiectele de CSR. Metropolitan Life va continua aceste proiecte și în 2016 și 2017, sprijinind incluziunea socială și financiară, precum și educația financiară a copiilor și a tinerilor din diferite categorii sociale.

Alte articole:   Municipiul Sibiu caută arhitect șef. Post scos la concurs pentru a 3 a oară

În plus, în 2016, plănuiește să investească 200,000 USD în proiecte locale de CSR, folosind fonduri locale. Un exemplu de proiect local de CSR, foarte apreciat de brașoveni, este „Parcul empatic”, inaugurat la Braşov de către Academia Heidi, cu sprijinul Primăriei Brașov.

Metropolitan Life, Fundaţia United Way şi Fundația Comunitară Brașov sprijină acest proiect, ce pune la dispoziţia locuitorilor din Braşov un spaţiu informativ, concentrat pe modalităţile alternative de educare a copiilor.

Mai mult, programul îşi propune crearea unui mediu în care, peste 500 de copiii, pot desfăşura activităţi educative pentru o bună gestionare a emoţiilor, dezvoltarea empatiei, a mecanismelor de gândire şi a creativităţii. Proiectul face parte din programul Alături de tine, dezvoltat, la nivel național, de Metropolitan Life şi United Way, cu sprijinul voluntarilor Metropolitan Life.

Alte articole:   Cristian Diaconescu: "România respinge extinderea umbrelei nucleare franceze". Franța dispune de aproape 300 de focoase nucleare

Cât despre planurile de business, Emilia Bunea povestește despre structura echilibrată de distribuție, dezvoltată în timp, structură ce oferă clienților diversitate și acces multiplu la produse și servicii personalizate. Totodată, compania investește constant în dezvoltarea agenției prin digitalizarea procesului de vânzare, introducerea unor module noi de training online pentru manageri și consultanți și creșterea forței de vanzari.

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life

La capitolul oportunități, în urma analizelor de piață, Metropolitan Life a identificat posibilitatea de dezvoltare în segmentul business to business, compania fiind pregătită să raspundă organizațiilor, în special segmentului de IMM-uri, cu un portofoliu de produse adecvat.

În materie de noi colaborări, Metropolitan Life a semnat anul acesta un parteneriat strategic cu Banca Transilvania, prin care clienții băncii pot beneficia de pachete de asigurare de viață atașate creditelor de consum. Prin bancassurance, Metropolitan Life continuă să colaboreze cu 11 parteneri, atât bănci, cât și instituții financiare, pentru a veni în întâmpinarea clienților cu cele mai bune soluții.

Alte articole:   Start vot pentru „Profesori Altfel” în Brașov. Propunerile elevilor brașoveni pentru cele 3 categorii

Grija față de clienți se reflectă zi de zi în interacțiunile consultanților. Aceștia analizează nevoile complexe ale clienților și pot răspunde acestora prin oferte relevante. Ei sunt cei care ascultă oamenii și discută cu ei despre protecția lor și a familiilor lor.

Pentru ei, un portofoliu de clienți este de fapt un grup de oameni pentru care ajung să fie un partener de încredere sau poate chiar un bun prieten, iar activitatea din cadrul Metropolitan Life e percepută ca propria lor afacere, de aici și spiritul antreprenorial susținut de companie.

Distribuie dacă îți place!

De top în Brașov