Aproximativ 30 de pompieri, medici, paramedici și asistenți SMURD vor asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanții la Festivalul MASSIF

Aproximativ 30 de pompieri, medici, paramedici și asistenți SMURD vor asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanții la Festivalul MASSIF

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a festivalului MASSIF , zilnic, aproximativ 30 de pompieri, medici, paramedici si asistenți SMURD vor asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanți.

Vor fi organizate un punct de prim-ajutor și un punct medical avansat pentru acordarea asistenței medicale de urgență (spital mobil ), iar echipaje mixte de pompieri și paramedici SMURD se vor afla în permanență în zona de desfășurare a evenimentului.

În cazul apariției unor situații de urgență, o autospecială pentru transport personal și victime multiple SMURD se va afla în perimetrul festivalului pentru transportul la spital. O autospecială pentru stins incendii va asigura intervenția rapidă în caz de necesitate.

Alte articole:   Maria Grecea, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

De asemenea, elicopterul SMURD va putea să intervină dacă va fi cazul , astfel încât persoanele care au nevoie de intervenţie medicală să fie transportate în timp scurt pentru îngrijiri medicale.

Premergător și pe toată durata festivalului, se vor desfășura de către personalul Inspecției de Prevenire controale tehnice de specialitate pentru verificarea respectării dispozițiilor legale privind normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire constau în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Datorită faptului că, la acest eveniment este preconizat un aflux mare de participanți, pompierii vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros:

Alte articole:   Judeţul Covasna are cea mai mică rată de promovare din ţară la examenul teoretic pentru permisul de conducere

– Să nu folosească surse de foc în apropierea materialelor combustibile (construcții, scaune, bănci, corturi, haine, îmbrăcăminte, etc.);
– Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse;
– Este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, precum și pe timp de vânt;
– Copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați;
– Parcarea autoturismelor se va realiza astfel încât, să nu blocheze căile de acces pentru intervenția autospecialelor sau să fie împiedicat aceesul la hidranții exteriori.

Pompierii brașoveni vă doresc sa aveți parte de un festival lipsit de evenimente nedorite!

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Maria Grecea, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate