APM Brașov va evalua speciile de animale protejate, în perioada aprilie-mai

APM Brașov va evalua speciile de animale protejate, în perioada aprilie-mai

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, în colaborare cu Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Brașov, Garda Forestieră Brașov, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea-Stațiunea Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov, cât și asociațiile de vânătoare și pescuit sportiv din județul Brașov, anunță desfășurarea  acțiunilor de evaluare a speciilor de animale strict protejate (Urs – Ursus arctos, Lup – Canis lupus, Râs – Lynx lynx şi pisică sălbatică – Felix silvestris), pentru anul 2023.

Acțiunea se va desfășura în  perioada aprilie-mai 2023, în baza programării stabilite de APM Brașov și gestionarii fondurilor cinegetice.

,,Confom procedurii, acțiunile de evaluare in teren se realizează de către echipe mixte, formate din reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Brașov și gestionarii fondurilor cinegetice.

La activităţile de evaluare a efectivelor de urs, lup, râs şi pisică sălbatică, pot participa și reprezentanții instituțiilor de cercetare și invățământ in domeniul cinegetic sau al biodiversității, ONG-uri (cu implicare directă in domeniul biodiversității), cu anunțarea prealabilă a organizatorilor actiunilor de monitorizare și estimare”, a declarat Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   S-au afișat rezultatele! Care ne sunt... competențele? 15 iulie, Ziua Mondială a Competențelor Tinerilor

Anunţuri mică publicitate