Aplicaţia InfoCons facilitează reciclarea produselor electronice şi electrocasnice

Aplicaţia InfoCons facilitează reciclarea produselor electronice şi electrocasnice

Aplicaţia InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor lista completă cu punctele de colectare pentru reciclarea produselor electronice și electrocasnice.

Aplicaţia InfoCons facilitează luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, reciclarea produselor electronice şi electrocasnice prin punerea la dispoziţia consumatorilor a unei liste complete cu punctele de colectare a materialelor reciclabile, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător, transmite Agerpres.

Astfel, cu ajutorul aplicaţiei, consumatorii pot identifica rapid şi uşor cel mai apropiat centru de colectare, reducând astfel timpul şi efortul necesar pentru a găsi un loc adecvat de reciclare, potrivit unui comunicat al InfoCons, organizaţie pentru protecţia consumatorilor.

„Aplicaţia InfoCons este intuitivă şi uşor de utilizat, oferind informaţii actualizate despre fiecare punct de colectare disponibil. De asemenea, Aplicaţia InfoCons furnizează şi detalii importante despre tipurile de materiale reciclabile acceptate în fiecare locaţie, astfel încât consumatorul să fie sigur că îşi reciclează produsele electronice şi electrocasnice corect. Reciclarea prin intermediul Aplicaţiei InfoCons este un gest important pentru protejarea mediului înconjurător. prin reducerea cantităţii de deşeuri care ajung în depozitele de gunoi, contribui la conservarea resurselor naturale şi la reducerea impactului negativ asupra mediului”, se spune în documentul citat.

Scorul Eco InfoScore

De asemenea, pentru produsele agroalimentare scanate cu ajutorul Aplicaţiei InfoCons, consumatori pot afla informaţii cu privire la scorul Eco InfoScore obţinut de produsul scanat.

Alte articole:   Au început lucrările de construire a unui nou corp la Spitalul Municipal Săcele

Eco InfoScore este calculat pe baza numericului de aditivi alimentari, ţinându-se cont, de asemenea, de impactul produselor asupra mediului înconjurător. Prin urmare, cetăţenii în calitatea lor de consumatori pot lua decizii informate, având drept criteriu şi componenta de mediu.

Pentru a se determina Eco InfoScore se au în vedere următoarele: etapele de producţie (agricultură, procesare, ambalare, transport, distribuţie şi consum), indicatorii de impact asupra mediului (schimbări climatice/amprentă de carbon, epuizarea stratului de ozon, radiaţii ionizante, utilizarea terenurilor, a apei şi a energiei; poluarea aerului şi a apei marine şi dulci şi epuizarea resurselor).

Punctul Global de Carbon” lansat la nivel European

Totodată, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons aminteşte despre Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” – „Punctul Global de Carbon” lansat la nivel European.

„În contextul unei dezvoltări continue, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional a problematicii privind amprenta de carbon, precum şi în contextul unei agravări a efectelor globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apăraţi, informaţi şi educaţi privind amprenta de carbon, atât a produselor şi serviciilor, cât şi a tot ceea ce ne înconjoară (clădiri , birouri, locuinţe, autostrăzi, străzi etc). În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor, serviciilor şi a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaţionale, fiind calculată folosind factori de emisie cât mai precişi”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, iniţiativa InfoCons vine în spiritul Pactului Verde European (European Green Deal) şi în întâmpinarea principiilor şi strategiei Uniunii Europene privind atât Protecţia Mediului, cât şi economia circulară şi ecodesign.

Alte articole:   Cinci puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă, în Făgăraş

Această iniţiativă este în conformitate cu seria de propuneri ale Comisiei Europene prin care se adaptează politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor şi fiscalităţii, pentru a reduce cu cel puţin 55% până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră faţă de nivelurile din 1990 şi pentru ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050„, precizează InfoCons.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate