Apața, o comună în suferință ajunsă pe linia de plutire

Apața, o comună în suferință ajunsă pe linia de plutire

dorin ganeaA fost un an foarte greu pentru comunitatea din Apața, după dispariția regretatului primar Iuliu Boloni.
„Iar problemele sunt cu atât mai dificile cu cât aici există o comunitate mare de romi, de peste 1.800 de suflete, dintr-un total de 3.125 de locuitori, pentru care aș vrea să pot face mai mult”, spune viceprimarul Dorin Ganea.
„Pentru mine a fost foarte greu să rezolv problemele curente ale comunității, având în vedere că am exercitat atât atribuțiile conferite de lege ca viceprimar, cât și pe acelea de primar interimar. Dar sper că, ajutat de această echipă extraordinară din Primărie și Consiliul Local, anul viitor sper să rămânem în aceeași formulă și să reușim să facem mult mai multe pentru comuna noastră”, precizează viceprimarul.
În acest an, Primăria comunei Apața a rămas cu datorii către mai multe firme. „Neavând posibilități financiare, împreună cu colegii din Primărie, am decis achitarea facturilor din urmă, pentru a evita intrarea în insolvență. În cursul acestui an, angajații Primăriei nu și-au luat salariile timp de 3-4 luni. A fost un spirit de echipă extraordinar. Toată lumea s-a mobilizat pentru a rezolva această problemă. Am reușit cu un efort fantastic, iar în acest moment suntem la zi cu salariile și cu datoriile mari pe care le avea comuna”, a declarat Dorin Ganea.
Viceprimarul spune că, în acest an, s-a reușit construirea unei școli noi, care este finalizată în proporție de 80%. Mai trebuie mobilierul și amenajarea curții interioare. Școala pentru clasele I – VIII va avea o capacitate de aproximativ 500 de locuri. „Regret că nu am mai avut puterea necesară să finalizăm școlii, dar avem speranțe să obținem acești bani anul viitor cu ajutorul Consiliului Județean și al Guvernului, prin dl. ministrul al Energiei, Constantin Niță, care dorește să vadă finalizte cât mai repede lucrările”, își spune supărarea viceprimarul.
Tot pentru elevii din localitate, în apropierea școlii, conducerea Primăriei a luat decizia amenajării unui teren de sport, care va fi destinat atât elevilor, dar și competițiiilor sportive care se organizează la nivelul comunei. „Vestea bună este că, la începutul lunii decembrie, am fost vizitați de către reprezentanții Companiei Naționale de Investiții în vederea construirii unei săli de sport și sperăm că lucrările vor începe anul viitor”, a anunțat Ganea.
Un alt obiectiv important este construirea unei stații de epurare pentru comunitate, valoarea totală de circa 80 miliarde de lei vechi, din care cofinanțarea Primăriei este de 14 miliarde de lei. Proiectul a fost început de primarul Boloni, cu finanțare de la Fondul de Mediu. Anul acesta s-a lucrat la branșamente, 30% fiind executate la această oră, lucrări pentru care s-au achitat 3 miliarde de lei din valoarea totală a lucrărilor execute de 7 miliarde.
„Lucrările trebuiau finalizate în octombrie, dar din cauza blocării decontărilor de către Fondul de Mediu, am încheiat un act adițional pentru prelungirea contractului până în luna aprilie 2014, termen în care sperăm să ne încadrăm, deși un termen realist este toamna anului viitor”, mai spune vice-primarul comunei Apața.
„Pentru anul viitor am speranța că vom primi fiunanțare pentru proiectele care au fost începute și nu au fost finalizate. Am avut discuții în acest sens atât cu conducerea Consilului Județean Brașov, cât și cu ministrul Energiei, Constatin Niță. Personal, mi-aș dori ca localitatea Apața să fie la un nivel mult mai avansat din punct de vedere al economiei și infrastructurii“, a concluzionat viceprimarul Ganea.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Mai bine sa previi decat sa tratezi, cu un filtru de combustibil! Iata cum functioneaza

Anunţuri mică publicitate