Anchetă la Maternitatea Ploieşti, după ce o mamă a fost externată cu un alt copil

Anchetă la Maternitatea Ploieşti, după ce o mamă a fost externată cu un alt copil

O mamă a fost externată cu un alt copil din Maternitatea Ploiești. Conducerea spitalului a demarat o anchetă.

Este anchetă internă la Maternitatea Ploieşti, după ce o femeie a fost externată cu un alt copil decât cel pe care îl născuse.

O anchetă internă este demarată la nivelul Secţiei de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, după ce o mamă a fost externată cu un alt copil decât cel pe care l-a născut, situaţia fiind remediată în scurt timp, la sesizarea mamei copilului externat din greşeală.

Directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat luni, pentru Agerpres, că în acest caz a fost vorba despre două fetiţe născute în aceeaşi zi, care au acelaşi nume şi acelaşi prenume.

Alte articole:   Primarul comunei Dobârlău, președintele PSD Covasna

Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă„, a precizat Ilinca.

Din primele date, cea care şi-a dat seama că a fost făcută o greşeală este mama care încă se afla în spital.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov, iluminate în culorile drapelului Ucrainei

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!