Amenzi de peste 40.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

Amenzi de peste 40.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

La data de 05 martie 2022, în intervalul orar 10.00-14.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Brașov, precum și polițiști din cadrul subunităților de poliție, au organizat și desfășurat o acțiune, cu efective mărite, ce a avut ca scop verificarea normelor legale privind regimul armelor și al munițiilor.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au constatat 3 infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor, fiind întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, instrumentate sub coordonarea unităților de parchet competente.

Alte articole:   Polițiștii brașoveni au salvat un cal bătut și înfometat de stăpân

Polițiștii au legitimat 164 persoane, au verificat 42 deținători de arme, 2 operatori economici și au verificat în trafic 92 de autovehicule.

De asemenea, au fost indisponibilizate 6 arme neletale, supuse autorizării și 112 elemente de muniție, aferente armelor neletale.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 40 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 1 sancțiune contravențională aplicată pentru nerespectarea normelor legale prevăzute de O.G. nr. 37/2007, 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea normelor legale stipulate în O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 42.700 lei.

Alte articole:   FOTO Suspecţii crimei din Vaslui au fost prinşi la Braşov

Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 295/20042004 privind regimul armelor și al munițiilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, au fost dispuse 7 măsuri complementare de anulare a dreptului de deținere a armelor neletale supuse autorizării și confiscarea unei sume de bani, aceasta reprezentând măsură complementară prevăzută de O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate