Amenzi de aproape 15.000 de lei, în doar câteva ore! Șoferii care parchează ilegal pe locurile persoanelor cu handicap, vizați de controalele polițiștilor din Brașov

Amenzi de aproape 15.000 de lei, în doar câteva ore! Șoferii care parchează ilegal pe locurile persoanelor cu handicap, vizați de controalele polițiștilor din Brașov

La data de 24 septembrie 2022, în intervalele orare 11,00 – 13.00 și 15.00 – 17.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție și Biroul Rutier au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Brașov, ce a avut ca scop verificarea respectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice, depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule, care parchează, fără drept, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, prevenirea săvârșirii faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Activitățile au fost desfășurate în două etape, acționându-se în zonele aglomerate din municipiul Brașov, respectiv în zona centrelor comerciale, piețelor, spitalelor, fiind instituite filtre rutiere pentru verificarea respectării de către conducătorii auto a prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice. Cu ocazia activităților desfășurate, cadrele de poliție au legitimat 79 de persoane și au verificat 51 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.500 de lei

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 24 au fost pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, 4 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap.

La data de 24/25septembrie 2022, în intervalul orar 20.00-06.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, Biroul Rutier, Biroul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Brașov, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov și polițiști locali, au organizat și desfășurat o acțiune, cu efective mărite, pe raza municipiului Brașov, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, pe linia infracțiunilor contra persoanei, a faptelor de tâlhărie, loviri sau alte violențe, amenințare, a faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la traficul rutier.

Polițiștii brașoveni au acționat, cu preponderență, în zona cluburilor de noapte din municipiul Brașov, în cadrul activităților desfășurate fiind verificate 12 societăți comerciale, 21 de autovehicule și legitimate 69 de persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4.700 lei, dintre acestea 6 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice și 5 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 1 permise de conducerepentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel de activități informativ-preventive, dar și de asigurare a unui climat de ordine și siguranță publicăvor continua și în perioada următoare, pe raza întregului județ Brașov.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate