Alexandru Rafila: România este unul din statele în care urmează să se facă studii clinice pentru vaccinuri

Alexandru Rafila: România este unul din statele în care urmează să se facă studii clinice pentru vaccinuri

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit marți, la emisiunea Marius Tucă Show despre vaccinurile anti-COVID-19.

Profesorul a spus că România este unul dintre statele în care urmează să se facă studii clinice pentru vaccinurile dezvoltate de mari companii.

Multe dintre companiile care dezvoltă vaccinul, îl vor vinde la preţul de producţie, pentru că dezvoltarea acestor vaccinuri a fost deja finanţată de diverse ţări, de diverse organizaţii, cum este Uniunea Europeană, sau Statele Unite. Şi atunci şi-au luat un angajament că vor vinde vaccinul cu un preţ foarte mic, încât el să fie accesibil„, a declarat Alexandru Rafila, citat de Mediafax.

Alte articole:   FOTO Cățeluşă salvată după 8 ore dintr-o vizuină de vulpe, în Cluj. La operațiune a participat și un câine care a ajutat la căutarea victimelor după cutremurul din Turcia

Reprezentantul României la OMS a subliniat că rămâne de văzut dacă din punct de vedere al capacităţii de producţie, vaccinul va fi la fel de accesibil.

 „Din fericire, noi facem parte din Uniunea Europeană, care încearcă să securizeze vaccinul, în cazul în care va fi disponibil, printr-un fel de rezervare şi prin sprijinirea celor care cercetează aceste produse. Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an, pentru că nu e vorba de produsul în sine, ci de capacitatea de a-l fabrica, de a-l condiţiona, de a-l distribui şi lucrurile astea necesită timp. Dar, cu siguranţă, şi România va avea vaccin”, a explicat profesorul.

Rafila a precizat că, până la finalul săptămânii, cele 6.000 de doze de Remdesivir, alocate de Uniunea Europeană, vor ajunge în România şi vor beneficia de el 1.200 de pacienţi aflaţi la terapie intensivă.

Alte articole:   Scripcaru: „Am trăit să o văd și pe asta: Godină alergând după mine prin cartiere”

România a primit de la UE a doua tranşă de Remdesivir, după Spania, din cauză că avem din ce în ce mai multe cazuri de infectaţi cu noul coronavirus.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate