Alexandru Rafila: Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări

Alexandru Rafila: Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila susţine că părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări, cele mai eficiente programe de prevenţie.

Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări, care constituie cele mai eficiente programe de prevenţie, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în contextul în care, în judeţul Arad, s-au înregistrat în ultima săptămână 200 de cazuri de rujeolă.

El a subliniat, vineri, la o conferinţă pe teme medicale, că programele de vaccinare reduc foarte mult morbiditatea şi mortalitatea, mai ales în rândul populaţiei infantile.

„Acum avem epidemie de rujeolă. Tocmai citeam că în judeţul Arad au fost, în ultima săptămână, 200 de cazuri de rujeolă, mai multe decât toate cazurile de rujeolă pe care le-au avut în ultimii ani cumulativ. De ce? Pentru că sunt foarte mulţi copii nevaccinaţi (…). Sper ca oamenii să înţeleagă că să-ţi protejezi copilul prin vaccinare, cu vaccinurile obişnuite – dacă vreţi – tradiţionale (…) este un grad de responsabilitate faţă de propriul copil. Cred că lucrul acesta trebuie să fie foarte clar. Siguranţa medicamentelor, siguranţa vaccinurilor este principala preocupare nu numai a producătorilor, ci şi a agenţiilor de reglementare, deci nu se pune problema că vaccinurile care sunt puse la dispoziţia populaţiei sunt nesigure”, a spus ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, el a punctat că un trai sănătos înseamnă şi o viaţă activă din punct de vedere profesional şi social.

„Asta nu înseamnă că trebuie să discutăm despre – ştiu eu – prelungirea vârstei la care oamenii ies la pensie, dar implicarea în viaţa activă este cea care menţine viaţa sănătoasă. (…) Noi avem nevoie de oameni care să poată să deservească, prin cunoştinţele pe care le au, prin abilităţile pe care le au, diversele sectoare de activitate”, a adăugat ministrul Rafila.

La rândul său, consilierul prezidenţial Diana-Loreta Păun a menţionat că numai un stil de viaţă sănătos şi evitarea „factorilor comportamentali de risc” pot duce, pe termen lung, la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei.

Alte articole:   Spectacole speciale la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino - Caravana Poveștilor”. Programul complet al evenimentului

Diana-Loreta Păun a atras atenţia asupra subfinanţării, deficitului de infrastructură şi de resurse umane în spitale din România, dar a semnalat şi progresele tehnologice înregistrate în sistemul de sănătate.

Brașovul, județul cu cele mai multe cazuri de rujeolă, în primele luni din acest an

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate