Alexandra Crivineanu (PSD): „Educația și sănătatea reprezintă priorități asumate ca atare de Guvernul Ciolacu”

Alexandra Crivineanu (PSD): „Educația și sănătatea reprezintă priorități asumate ca atare de Guvernul Ciolacu”

Tichetele educaționale și programul “Masă caldă”, programe aprobate încă din prima ședință de Guvern a anului.

Alexandra Crivineanu, liderul grupului de consilieri locali ai PSD Brașov, membru al Comisiei pentru activități educative și învățământ a Consiliului Local Brașov spune că “brașovenii sunt printre primii care vor primi tichetele educaționale, respectiv 500 lei pentru fiecare copil.”

“Pe ordinea de zi a primei ședințe de Guvern a anului s-au aflat atât soluții pentru problemele din sistemul sanitar, dar și măsuri de sprijin pentru elevi și părinți.
Astfel, procedura privind acordarea tichetelor educaţionale de 500 de lei a fost finalizată atât la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cât şi la Ministerul Educaţiei, iar în cel mai scurt timp, în toată țara, aceste tichete (vouchere) educaționale, în valoare de 500 de lei, vor ajunge la destinatarii eligibili.
Peste 400.000 de elevi și preșcolari din familii cu venituri mici vor primi tichetele educaționale, în anul școlar 2023-2024. Ele se acordă într-o tranșă unică, în următorii patru ani școlari.

Alte articole:   Partidele și persoanele care au intrat în competiția pentru Consiliul Județean Brașov

O altă măsură de sprijin a elevilor, dar și un pas major către un sistem de educație de calitate o reprezintă Programul Național “Masă sănătoasă”.
Acesta s-a dovedit un instrument foarte util pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar. Tocmai de aceea, Guvernul PSD susține creșterea consistentă a numărului școlilor în care să se introducă acest program. În acest an, 1000 de unități școlare (față de 450 anul trecut) vor beneficia de acesta, pentru mulți copii însemnând chiar șansa de a mânca singura masă caldă din zi.

Investim în educație, unul din pilonii pe care se construiește o societate sănătoasă. În condițiile în care riscul abandonului școlar continuă să rămână unul real, avem nevoie de măsuri concrete și benefice în sensul prevenirii acestui risc, iar Guvernul Ciolacu a înțeles asta și a adoptat programe de sprijin încă din prima ședință a anului.” spune Alexandra Crivineanu

Alte articole:   Luptă PSD - PNL pentru postul de primar la Teliu. Restul partidelor joacă la ofsaid

Mai multe detalii:

https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/tichetele-educationale-de-500-de-lei-pot-fi-distribuite-elevilor-procedura-prin-care-parintii-primesc-cardurile-la-scoala-in-monitorul-oficial-12630.html

https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/elevii-din-1000-de-scoli-vor-primi-mancare-calda-sau-un-pachet-alimentar-in-2024-programul-masa-sanatoasa-a-fost-adoptat-de-guvern-12633.html

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate