ALDE a depus listele cu candidaţi la alegerile parlamentare

alde-candidatiALDE Brașov a depus astăzi listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pe primul loc la senat este Laura Ioana Bratosin urmată de Marius Oprea, Radu Pușcariu și Gheorge Popa. Pentru Camera Deputaților liberal-democrații vin în fața brașovenilor cu Remus Borza, Ioan Ghise, Ștefan Ciolan, Iancu Boieriu, Bogdan Motoc, Ionuț Busuioc, Cătălin Cîrje, Viorel Hosu și Diana Onu.

„Curajul de a-ți învinge propriile temeri m-a făcut, acum 10 ani, să fac pasul către politică. Și poate nu numai atât, cât faptul ca am două fete pe care le-am educat în bunul spirit romanesc – bun simţ, responsabilitate, modestie, mândrie şi curaj deopotrivă.

Într-o lume în care ne-am pierdut valorile, mă întorc la locurile copilăriei şi la valorile ei, la necesitatea de a promova tradițiile şi tot ce e frumos în satele române. Veșnicia s-a nascut la sat, rădăcinile noastre sunt acolo, trebuie doar să luam ce e  frumos şi cu ce ne mândrim şi să construim fundamentul unei lumi mai bune, cu oameni mai calzi, fără prejudecăți şi fără invidii…

Şcoala mi-a demonstrat că fundamentul intr-o societate sănătoasă sunt oamenii şi în jurul lor trebuie construit, reparat, reclădit, redat. Într-o societate românesca în care consumul are rolul său, industria agricolă şi cea alimentară ar trebui să ocupe un loc fruntaş.

Pentru aceasta avem nevoie de o strategie agrară, prin care sa regândim modul în care se produc culturile agricole şi care sunt aceste culturi. În acest  context, mă gândesc la zonele Rupea si Făgăraş, unde bunicii noştri au cultivat cele de trebuință pentru a-şi asigura existența, fără a avea neapărat un climat propice pentru astfel de culturi.

Insist ca zona să fie reevaluată din punct de vedere meteorologic, al solului, al curenților şi al tuturor factorilor ce influențează creşterea şi dezvoltarea unor culturi în cele mai bune condiții. Sigur că pentru un astfel de proiect este nevoie să schimbăm mentalități, să comunicăm foarte bine, să producem un exemplu de bune practici, ceea ce nu e uşor, fiind un proces de lungă durată, dar credința mea este că doar cu proiecte pe termen mediu şi lung putem aduce plus valoare unei zone demult uitată, în care nepăsarea autorităților a dus-o spre o degradare extremă”, a declarat Laura Bratosin

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Raluca Stancu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Anunţuri mică publicitate