Alcoolul și volanul, incompatibile. Două accidente provocate de șoferi băuți

Alcoolul și volanul, incompatibile. Două accidente provocate de șoferi băuți

Două accidente soldate cu pagube materiale au fost înregistrate, miercuri, în ambele cazuri stabilindu-se că şoferii erau băuţi.

Primul accident a avut loc pe strada Independenței. Un bărbat în vârstă de 47 ani, din municipiul Brașov, care șofa în stare avansată de ebrietate, a fost implicat într-un incident rutier soldat cu pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, iar aparatul a a indicat o concentrație de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, bărbatul a fost condus la spital, pentru a i se lua probe de sânge, iar polițiștii au întocmit dosar penal.

Al doilea accident a avut loc la Făgăraș. Autorul, un bărbat în vârstă de 45 ani din localitate, aflat sub aburii alcoolului, a pierdut controlul mașinii, a intrat pe contrasens unde a lovit o altă mașină.

 „În data de 05.12.2018, în jurul orelor 16.30, un bărbat în vârstă de 45 ani din Făgăraș care conducea un autoturism pe str. Negoiu, din direcția gară spre centru, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 69 ani. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto de 45 ani avea RCA-ul expirat, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Alte articole:   VIDEO Corona Braşov este campioana României la volei masculin

Totodată, șoferul a fost sancționat contraventional pentru lipsa RCA.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate