Ajutoare de urgență pentru mai multe familii cu probleme sociale grave din județul Brașov

Ajutoare de urgență pentru mai multe familii cu probleme sociale grave din județul Brașov

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familii şi persoane singure afectate de calamități naturale ori probleme grave de sănătate, din mai multe județe între care și Brașovul.

Guvernul a aprobat suma de 739.300 pentru sprijinirea a 219 familii şi persoane singure care, fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii şi alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, potrivit News.ro

Potrivit Ministerului Muncii s-au acordat 139.500 lei pentru 24 familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Buzău, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii.

Alte articole:   Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se judecă dosarul accidentului de la 2 Mai: ”Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului”

De asemenea, s-au alocat 11.000 lei pentru 2 familii din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş care se află în situaţii de necesitate cauzate de alunecări de teren.

Totodată, 588.800 lei au fost alocați pentru 193 familii şi persoane singure din judeţele Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială şi sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Alte articole:   Elevii și studenții pot depune cereri pentru a primi 200 de euro pentru achiziționarea de calculatoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!