Airsoft – responsabilitatea jucătorului pentru fiecare participant la joc!

Airsoft – responsabilitatea jucătorului pentru fiecare participant la joc!

Câmpul de luptă pe care se desfășoară o bătălie de airsoft, nu este doar o simplă bază de distracție, ci implică și un nivel foarte ridicat de responsabilitate din partea fiecărui participant la joc.

Începând cu alegerea replicii pe care o vei utiliza în modul de joc ales și până la folosirea acesteia împotriva unui adversar, jocul de airsoft nu înseamnă doar bucuria de a participa la un scenariu ca în realitate, ci este și o modalitate prin care ai grijă de ceilalți și le dovedești tuturor că ești o persoană responsabilă.

Nu o să tragi cu arbaleta (pe http://www.airsoft.ro/Arbalete-450 o să găsești câteva modele de top pentru exersarea loviturilor de la distantă cu maxim de damage) în jucători, ci o vei utiliza pentru a-ți spori dexteritatea în competițiile de tras la țintă. Armele cu un fire rate de 140 m/s sau 160 m/s sunt nerecomandate în folosirea pentru ținte cu o distanță de până la 20 de metri. Jocul nu mai este joc, ci este la fel ca în realitate: oamenii pot fi răniți! Vrei să fii cauza rănilor provocate de o armă utilizată în mod iresponsabil?

Alte articole:   Elevii și studenții pot depune cereri pentru a primi 200 de euro pentru achiziționarea de calculatoare

Importanţa înțelegerii conceptului de airsoft în obținerea echilibrului între distracție și responsabilitate

Airsoftul nu este paintball și nici nu va fi vreodată (reciproca este valabilă) pentru că există diferențe uriașe între cele două forme de distracție. Prima este clar orientată către dezvoltarea individuală și umană a jucătorului, în timp ce a doua metodă nu face decât să îi ofere jucătorului o formă de a se elibera de stres într-un mod distractiv. Atunci când joci airsoft ai de-a face cu însușirea acelor principii care guvernează activitatea de pe câmpul de luptă, pentru că acolo nu ești responsabil doar pentru tine și coechipierii tăi, ci și pentru toți ceilalți participanți la combat.

Alte articole:   S-a deschis primul club de cheerleading din Brașov

Jocul în sine înseamnă principii de fair play, de onestitate și de onoare, precum și stabilirea unor reguli care vor fi respectate ad-literam în fiecare sesiune de joc. La airsoft îți este permis să folosești orice tip de armă, așa cum este o pușcă airsoft sau un pistol, dar trebuie să ai grijă să te afli în afara razei de pericol pentru adversarul tău.

Echipamentul tactic și cel de protecție nu trebuie să lipsească unui jucător, acesta fiind unul dintre punctele care trebuie respectate atunci când are loc partida de luptă. Până la urmă, airsoftul este un modulator de personalitate și comportament, așa că dacă dai dovadă de responsabilitate deplină, înseamnă că ai început să înțelegi de acest joc este un sport al trupului și al minții!

Distribuie dacă îți place!