Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a început evaluare efectivelor speciilor de animale strict protejate

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a început evaluare efectivelor speciilor de animale strict protejate

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a început miercuri, acțiunea de evaluare a speciilor de animale sălbatice strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică.

Conform atribuțiilor care revin Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor in realizarea studiilor de evaluare a stării resurselor biologice din flora sau fauna sălbatică, conform Legii nr.407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic, completată și modificată, art.19, se desfășoară acțiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară.

În scopul realizării acestei monitorizări la nivelul județului Brașov, APM Brașov a organizat o întrunire cu reprezentanții fondurilor cinegetice din județul Brașov, in vederea stabilirii unui program de acțiune pentru colectarea datelor din teren, pentru anul 2024.

„Începând cu data de astăzi, 17 aprilie, a.c., gestionarii fondurilor cinegetice, împreună cu reprezentanții Agenției pentru Protectia Mediului Brașov, colectează datele de prezență in teren a exemplarelor de urs, lup, râs și pisică sălbatică. In aceste echipe mixte pot participa și reprezentanți ai  ONG-urilor, unităților de cercetare și învățământ in domeniul cinegetic sau al biodiversității, cu anunțarea prealabilă a organizatorilor acțiunilor de estimare și monitorizare”, a transmis Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Acolo unde fondurile cinegetice se suprapun cu ariil naturale protejate, la acțiunile de colectare a datelor din teren pot participa și administratorii ariilor naturale protejate.

Alte articole:   Cele mai multe prostituate înregistrate legal în Germania sunt românce

Evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate se va realiza și întocmi pe fonduri cinegetice și se va centraliza la nivel de județ.

Colectarea datelor de prezentă a exemplarelor de urs, lup, râs și pisică sălbatică se va realiza pe fonduri cinegetice, iar centralizarea acestora se va realiza pe fonduri cinegetice și pe gestionari, iar APM Brașov va centraliza datele la nivelul județului”, a declarat Ciprian Băncilă, directorul APM Brașov.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate