Afterschool-urile vor funcționa după aceleași reguli ca școlile și grădinițele

Afterschool-urile vor funcționa după aceleași reguli ca școlile și grădinițele

Afterschool-urile vor funcționa conform prevederilor ordinului comun sănătate – muncă – educație, fiind reglementate prind decizia CNSU de luni, a anunțat luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Până acum, afterschool-urile nu erau reglementate în sensul măsurilor speciale de protecție și prevenire a infecțiilor cu Covid. Acestea funcționau în afara unităților de învățământ și nu erau reglementate de Ministerul Educației

Conform hotărârii adoptate luni, unitățile de tip afterschool vor intra sub prevederile ordinului comun sănătate – muncă – educație.

„Hotărâre CNSU adoptată astăzi (luni – n.r.) reglementează atât funcționarea unităților de învățământ din perspectiva ordinului comun ministru Sănătății, ministrul Educației, ministrul Muncii, cât și reglementarea unităților de tip after-school, care, conform acestei hotărâri, vor intra sub incidența prevederilor ordonului comun Sănătate-Educație-Muncă”, a precizat Cîmpeanu.

Ce prevăd art 55 și art. 56 din Hotărârea CNSU de luni:

Alte articole:   Săptămâna Patimilor. Ce simbolizează fiecare zi

Art. 55. Se propune menținerea obligației ca activitatea în creșe, să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății.

Art. 56. Se propune ca activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school să se desfășoare cu respectarea măsurilor de prevenire și limitarea a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Precizarea a fost făcută în condițiile în care ministrul a propus ca școlile să fie deschise în format fizic, nu online, dacă incidența în localitate este sub 3 la mie, renunțându-se în aceste cazuri la pragul de vaccinare de 60% a personalului din unitățile respective de învățământ .

Alte articole:   Duminica Floriilor

Potrivit Hotnews.ro, un astfel de ordin comun urmează să fie emis și pentru creșe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!